Mainos

Elintarvikeala sopi sikojen hyvinvoinnin parantamisesta

Maa- ja metsätalousministeriön, Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran, eläinten hyvinvoinnin tutkijoiden, lihateollisuuden ja maataloustuottajien edustajat ryhtyvät välittömiin toimenpiteisiin sikatilojen laiminlyöntien korjaamiseksi.

Tuottajat ja lihateollisuus sitoutuvat tarkastelemaan teuraseläinten hankintaa ja eläinten pito-olosuhteita. Viranomaiset tulevat jatkossakin puuttumaan kaikkiin ongelmatapauksiin välittömästi. Myös sikojen terveydenhuoltoa kehitetään entistäkin voimakkaammin tukemaan eläinten hyvinvointia, kertoo Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila:

- Nyt koko sektori ottaa yhteisen vastuun siitä, että saamme tämän koko sikasektorin kuntoon. Siinä erittäin tärkeä rooli on myös teurastamolla, joilla on sopimustuotanto tuottajien kanssa. He pystyvät hyvin seuraamaan, minkälaista eläinainesta tiloilta tulee. Valvonta on jatkuvaa ja voidaan tehdä teurastamojen päässä erittäin hyvin, sanoo maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila.

- Sitten meillä on säädöksiä tarkistettu eli eläinlääkintähuoltolaki tuli voimaan marraskuun alussa. Ensi vuonna tulee viisitoista uutta läänineläinlääkärin virkaa. Heidän tehtävänään on eläinten hyvinvointiasiat ja eläinsuutarkastukset lääneittäin. Näiden rinnalla meillä on myös eläinten hyvinvointitoimikunta ja eläinten hyvinvointikeskus aloittanut työnsä. Parhaillaan ollaan myös tarkistamassa rakentamisen määräyksiä, joka ottaa eläinten hyvinvointisäädökset vielä paremmin huomioon, Anttila luettelee.

Suomen eläinsuojelulainsäädännön vaatimuksia halutaan nostaa EU:n minimivaatimuksia korkeammalle tasolle. Säädöksiä suunnitellaan uudistettavan ensi kevään aikana.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tarkastamasta 32 sikatilasta 14 tilalla eli lähes joka toisella tilalla todettiin laiminlyöntejä.

(MTV3)

Katso Pekko Ylösen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.