Mainos

Elintarvikeala pohtii ruotsalaistutkimusta

Elintarviketeollisuus on ryhtynyt selvittämään, miten eiliseen ruotsalaistutkimukseen tulee suhtautua.

Elintarviketeollisuus on ryhtynyt selvittämään yhteistyössä elintarvikeviranomaisten kanssa miten eilen julkistetussa ruotsalaisessa tutkimuksessa havaittuun ruokien akryyliamidiongelmaan voidaan puuttua Suomessa.

Elintarviketeollisuus ilmoittaa tiedotteessaan, että ruotsalainen tutkimus ei anna riittävästi tietoa. Lisätietoa haetaan muiden maiden tutkimustuloksista.

Elintarviketeollisuus haluaa perustietoa siitä, miten akryyliamidia muodostuu ruokaan, jotta tiedettäisiin miten muodostuminen olisi mahdollista estää valmistusprosessissa. Kuumennuksen on arveltu liittyvän suoraan akryyliamidin määrään, joten jatkoselvitykset keskittynevät kuumennuksen vaikutukseen ja kuumennusprosessien kehittämiseen.

Teollisuus toivoo, että tutkimukset antavat tietoa myös siitä, onko elintarvikkeiden pakkauksissa annettuja kuumennusohjeita muutettava.

Elintarviketeollisuus kertoo tiedotteessaan jatkavansa toimintaansa olemassa olevien omavalvontaohjelmien mukaan.

Tukholman yliopisto julkisti eilen tutkimuksen, jossa selvisi, että monissa peruselintarvikkeissa, kuten näkkileivässä, ranskanperunoissa ja perunalastuissa saattaa olla runsaasti akryyliamidia, joka saattaa aiheuttaa syöpää. Ainetta syntyy lähinnä tärkkelyksen muuttuessa kuumennettaessa.

(MTV3-STT)

Elintarvikeviraston ylijohtajan Jorma Hirnin mukaan eilinen tutkimustulos vaatii lisää selvitystä. Hänen mielestään ruuanvalmistus saattaa kuitenkin myös muuttua.

(Huomenta Suomi 25.04.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.