Elintarvikeala karsii tuhansia työntekijöitä

Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajan Pekka Hämäläisen mukaan alalta lähtee lähivuosina vielä tuhansia työpaikkoja. Syynä supistuksiin on liha-, meijeri- ja leipomoalan ylikapasiteetti. Hämäläinen arvioi Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa, että työpaikkojen määrä voi painua noin 30000:een eli vaakalaudalla on 7000 työpaikkaa.

teurastamo

Työpaikat vähenevät tasaisesti pääasiassa luonnollisen toiminnan tehostumisen kautta. Supistustahti on Hämäläisen mukaan nyt hitaampi kuin 1990-luvun alussa, jolloin haettiin EU-kelpoisuutta. Toinen suuri aalto oli pari vuotta sitten, kun Venäjän vienti romahti. Hämäläisen mukaan elintarvikeala ajaa edelleen ruoan arvonlisäveron alentamista nykyisestä 17 prosentista 12 prosenttiin.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat