Mainos

Elintarvikeala elpymässä

Elintarvikeala alkaa toipua Venäjän talouskriisistä. Vuonna 1998 pahasti notkahtanut HK Ruokatalo nousi tehostusohjelman myötä voitolle ja Atria komisti tulostaan neljänneksellä. Kuluttajalle alan kilpailu näkyy tarjonnan paljoutena ja edullisina hintoina.

Lihanleikkuu

Viime vuonna HK Ruokatalo vainusi kansan maun aiempaa paremmin ja väänsi positiivisen tuloksen. Edellisvuoden tappiot korjaantuivat 20 miljoonan voitoksi. Liikevaihto kasvoi kolme prosenttia 2,9 miljardiin markkaan. Luvut kuitenkin jäivät tavoitteita pienemmiksi, etenkin, kun kilpailija Atria teki tulosta 75 miljoonaa, ja pysyi edellä myös liikevaihdossa, joka kasvoi 7,5 prosenttia 3,3 miljardiin.

Tulevaisuudesta ala odottaa melko valoisaa. Venäjän murheet ovat jo helpottamassa, ja hintataso vakiintumassa. Sekä HK että Atria tähyilevät nyt ulospäin. HK kehittelee Baltian-operaatioitaan ja Atrialla väläyteltiin tänään "strategia siirtoja" Ruotsissa. Ulkomaille olisi varaa lähteä ainakin laadun puolesta, kova kotimaan kilpailu kun on pakottanut yritykset jalostamaan ruoan tuoreena pöytään. Niillä pitäisi pärjätä euroeineksille, jotka ovat vielä pitkälti pakasteita.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.