Mainos

Elinkeinoministeri Vapaavuori ydinvoimaluvasta: SDP:llä vaikeuksia tehdä päätöstä

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ei ole yllättynyt SDP:n aikeista ottaa huominen TVO:n ydinvoimahakemus pöydälle. Vapaavuoren mielestä SDP:lle näyttää olevan tuskaa tehdä päätöstä asiasta. 

– Kyllähän tässä on jo pari päivää kuhistu tämän asian ympärillä ja näyttää siltä, että heillä on vaikeuksia tehdä päätöksiä. Sellainen on laillisesti ihan mahdollista pyytää asiaa pöydälle, kun se on valtioneuvoston käsittelyssä. 

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne totesi jo maanantaina, ettei hän hyväksy elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren esitystä siitä, että TVO:n ei saa lupaa aikalisälleen neljännen reaktorin rakentamiseksi Olkiluotoon. Eilen SDP:n eduskuntaryhmä linjasi, että molemmat ydinvoimahakemukset pitää tuoda eduskunnan käsittelyyn. 

Vapaavuori kiistää arviot, että ydinvoimakiistely hiertää päähallituspuolueiden Kokoomuksen ja SDP:n välejä. 

– En minä usko, että tämä sen kummemmin vaikuttaa. Politiikassa on pienempiä ja isompia asioita ja aina jollakin puolella on päätöksenteon kanssa tuskaa. 

Vapaavuoren mukaan hän on pitänyt SDP:n hyvin ajantasalla, miten ydinvoimahakemusten kanssa edetään.

– Olen pitänyt SDP:n hyvin informoituna etukäteen siitä, mitä tulen esittämään. Ei tässä mitään suurta yllätystä pitäisi olla heille. 

Elinkeinoministeri ei osaa arvioida, miten paljon TVO:n luvan käsittely viivästyy hallituksessa, jos SDP ottaa asian pöydälle huomenna. 

Fennovoiman osalta valtioneuvoston huominen päätös mennee Vapaavuoren esityksen mukaisesti, vaikka esimeriksi SDP:n ministeriryhmä jakaantuu asiassa. Jos Fennovoiman lupa menee läpi, vihreät jättävät hallituksen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.