Mainos

Elinkeinoelämä vaatii halvempaa sähköä

Keskeiset elinkeinoelämän, työmarkkinoiden, maa- ja metsätalouden sekä kiinteistöalan järjestöt vetoavat kohtuuhintaisen energian kehittämiseksi.

18 järjestön allekirjoittamassa kirjeessä vedotaan siihen, että valtioneuvosto varmistaisi edellytykset riittävän sähköntuotantokapasiteetin rakentamiseksi. Avoin kirje on toimitettu pääministeri Matti Vanhaselle ja elinkeinoministeri Mauri Pekkariselle.

Kirjeen mukaan energian kilpailukykyinen hinta ja hyvä saatavuus ovat suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnin edellytys. Nykyistä suurempaa energiaomavaraisuutta on tavoiteltava talouskasvun ja työllisyyden ylläpitämiseksi. Kohtuuhintainen energia lisää ostovoimaa, alentaa asumiskustannuksia, nopeuttaa talouskehitystä sekä edistää sosiaalista ja yhteiskunnallista tasa-arvoa.Myös energiatuotannon monipuolistamista on jatkettava.

Järjestöjen mukaan Suomen tuotantokyky sähköenergian osalta on riittämätön. Suomi on yksi eniten tuontisähkön varassa olevista maista. Sähkön tarve lisääntyy tulevaisuudessakin, ja sähköllä voidaan korvata fossiilisten energialähteiden käyttöä liikenteessä, lämmityksessä sekä teollisuuden ja palveluelinkeinojen tuotteiden tuottamisessa.

Ydinvoimasta päätettävä

Energia- ja ilmastohaasteiden voittaminen edellyttää allekirjoittajien mukaan energiatehokkuutta, uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämistä ja ydinvoimaa. Valtioneuvoston on vetoomuksen mukaan otettava kantaa siihen, onko ydinvoiman lisärakentaminen yhteiskunnan kokonaisedun mukaista. Valtioneuvosto on saanut käsiteltäväkseen kolme uutta ydinvoimalahakemusta

Vetoomuksen allekirjoittajat toivovat ettei valtioneuvosto rajoita riittävän kapasiteetin rakentamista epävarmoilla arvioilla sähkön tulevasta kysynnästä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.