Mainos

Elina Hirvosen esikoisromaani valloittaa Yhdysvalloissa

New York Times Book Review kiittää näyttävästi Elina Hirvosen esikoisromaania. Lehti on nostanut Hirvosen romaanin Että hän muistaisi saman - When I Forgot kanteen.

- Voimakas, herkkä ja lempeä, luonnehtii New York Timesin kriitikko Liesl Schillinger Hirvosen romaania.

Toimittaja-dokumentaristi Elina Hirvosen esikoisromaani Että hän muistaisi saman ilmestyy toukokuun lopulla Yhdysvalloissa. Romaanin julkaisee Tin House Books.

Yhtiön kustannusjohtaja Lee Montgomery iloitsee kirjan saamasta huomiosta.

- Olemme riemuissamme. Arvio New York Times Book Reviewssä on valtava kunnia kenelle tahansa kirjailijalle.

Montgomery arvelee, että romaani saattaa olla huomattavan kiinnostava Yhdysvalloissa, koska siinä päähenkilöiden hyvin yksityiset kokemukset yhdistyvät eurooppalaiseen näkökulmaan syyskuun 11. päivän tapahtumista ja niitä seuranneesta Irakin sodasta.

Viikottain ilmestyvä The New York Times Book Review on yksi kirja-alan vaikutusvaltaisimmista ja laajalevikkisimmistä julkaisuista. Kustantamot lähettävät lehdelle viikottain noin tuhat kirjaa, ja niistä 20-30 valitaan arvosteltaviksi. Lehti haluaa nostaa esiin erityisen tärkeitä teoksia ja lahjakkaita nuoria tekijöitä.

Hirvosen romaanin käännösoikeudet on myyty nyt kaikkiaan yhdeksään maahan. Teos on ilmestynyt Italiassa, Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Virossa, Puolassa ja Saksassa. Romaanin käännösoikeudet on myyty näiden lisäksi myös Islantiin ja Unkariin.

Että hän muistaisi saman ilmestyi syksyllä 2005, ja se valittiin samana vuonna Finlandia-ehdokkaaksi. Avaimen kustantama teos on yhden päivän romaani nuoresta helsinkiläisnaisesta, joka on matkalla tapaamaan mielisairaalassa olevaa veljeään. Romaanissa kuvataan yksittäisen perheen tragediaa Suomen ja Yhdysvaltain lähihistorian tapahtumien kautta.

Hirvonen asuu tällä hetkellä Sambiassa, missä hän työskentelee paikallisen elokuvakulttuurin tukemiseksi ja kirjoittaa toista romaaniaan. Osin Afrikkaan, osin Suomeen sijoittuva romaani ilmestyy kustannusystiö Avaimen ohjelmassa keväällä 2010.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.