Mainos

Elianin kohtalo kuohuttaa tunteita

Kuubalaispoika Elianin väkisin sieppaus Miamin sukulaisilta on aiheuttanut mielenosoituksia Yhdysvalloissa ja poliisi on joutunut taltuttamaan väkeä kyynelkaasulla. Kuubassa puolestaan iloitaan Elianin ja isän puolesta.

Gonzalesit


Satoja vihaisia mielenosoittajia kerääntyi eilen Miamin kuubalaisalueelle osoittamaan mieltään kuusivuotiaan Elian Gonzalezin poisvientiä vastaan. Poliisit ampuivat kyynelkaasua hajottaakseen amerikankuubalaisten mielenosoituksen. Mielenosoittajat tukkivat katuja, polttivat Yhdysvaltain lippuja ja sytyttivät renkaita ja roskia tuleen. Elian oli asunut viime marraskuusta lähtien Miamissa isosetänsä talossa, jonne Yhdysvaltain siirtolaisviraston agentit tekivät yllätysrynnäkön varhain eilen. Elian toimitettiin tämän jälkeen Andrewsin lentotukikohtaan tapaamaan isäänsä. Paikalla olleet viranomaiset kuvasivat pojan ja isän jälleennäkemistä "onnelliseksi". Presidentti Bill Clinton sanoi eilen tukeneensa päätöstä ottaa Elian voimakeinoin pois sukulaisiltaan. Clinton korosti, että viranomaiset olivat ensin tehneet kaikkensa päästäkseen asiassa sopuratkaisuun sukulaisten kanssa. Eliania ei toistaiseksi saa oikeuden päätöksen mukaan viedä pois Yhdysvalloista.

Kuubassa iloitaan

Kuuba

Kuubalaiset iloitsivat eilen Yhdysvaltain viranomaisten Miamissa tekemästä yllätysrynnäköstä. Kuusivuotias Elian Gonzalez otettiin voimakeinoin pois sukulaisiltaan ja toimitettiin yhteen Kuubasta saapuneen isänsä kanssa. Kuuban valtion tiedotusvälineet keskeyttivät aikaisin eilen normaalin lähetyksensä kertoakseen Miamin tapahtumista. -Upeaa! Tämä heidän olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten. Loistavia uutisia, sanoi havannalainen Pedro Aran Sayas. Samantyyppisiä olivat myös muiden kuubalaisten kommentit. -Elian kuuluu Kuubaan, ja toivon, että hän tulee pian takaisin, havannalainen räätäli sanoi. Kuuban viranomaiset vetosivat lauantaina radiossa ihmisiin, jotta he pysyisivät tyyninä eivätkä ottaisi osaa mielenosoituksiin. -Taistelu Elianin puolesta ei ole vielä päättynyt, radiossa sanottiin ja arveltiin, että levottomuudet Kuubassa voisivat vaikuttaa negatiivisesti Elianin asiaan Yhdysvalloissa.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.