Mainos

Elianin kohtalo edelleen avoin

Kuubalaispoika Elian Gonzalezin kohtalo on edelleen ratkaisematta. Elianista Miamissa huolta pitävät sukulaiset kieltäytyivät torstaina noudattamasta oikeusministeriön määräystä eivätkä toimittaneet poikaa määräaikaan mennessä lentokentälle.

Elian Gonzales

.

Sukulaiset saivat viime hetkessä vetoomustuomioistuimen päätöksen, jonka mukaan Eliania ei saa viedä pois maasta, ennen kuin sukulaisten tekemä vetoomus on käsitelty. Käsittelyyn saattaa saattaa mennä useita päiviä. Yhdysvaltain siirtolaisvirasto ilmoitti perjantaina, että Elianin sukulaisia kohtaan ryhdytään oikeustoimiin, koska he eivät noudattaneet oikeusministeriön määräystä.

-Olemme nyt tilanteessa, jossa (Elianin isoisän veli) Lazaro Gonzalez on kieltäytynyt noudattamasta siirtolaisviraston määräystä. Hän on rikkonut lakia, sanoi viraston tiedottaja Maria Cardona. Cardona arvosteli myös voimakkaasti Elianin sukulaisia. He toimittivat torstaina julkisuuteen kotivideon, jossa Elian sanoi haluavansa jäädä Yhdysvaltoihin.
-Kyseessä oli häpeällinen lapsen hyväksikäyttö. Jos ylipäänsä olisimme kaivanneet lisää syitä Elianin palauttamiseksi isälleen, niin tästä olisimme niitä saaneet, Cardona puhisi.

Juan Miguel Gonzales

Yhdysvaltain oikeusministeriön lakimiehet pyysivät tänään Atlantan vetoomustuomioistuinta hylkäämään sukulaisten vetoomuksen ja antamaan luvan Elianin palauttamiseen isälleen. Oikeusministeriön tiedottaja Carole Florman muistutti kuitenkin, että mikäli vetoomustuomioistuin antaa luvan palauttaa Elianin isälleen, oikeusministeriö kieltää heitä poistumasta maasta ennen kuin oikeus on käsitellyt asian toukokuun alussa.

Tarkoituksena on ainostaan saattaa Elian yhteen isänsä kanssa siksi aikaa kun asiaa puidaan. Elianin isä Juan Miguel Gonzalez on odottanut poikansa palauttamista toisen vaimonsa ja pienen lapsensa kanssa kuubalaisen diplomaatin kodissa Marylandissa. Isä kertoi tänään, että Lazaro Gonzalez olisi tarjonnut hänelle kaksi miljoonaa dollaria (yli 12 miljoonaa markkaa), auton, talon ja työpaikan, jos tämä ei veisi poikaansa takaisin Kuubaan.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.