Mainos

Elian palasi Kuubaan

Kuusivuotias Kuubalaispoika Elian Gonzalez on saapunut isänsä kanssa Yhdysvalloista Kuuban. Yhdysvalloista matka alkoi puolenyön aikaan.

Lähtö mahdollistui, kun Yhdysvaltain korkein oikeus ei aiemmin päivällä ottanut käsiteltäväkseen 6-vuotiaan kuubalaispojan Elian Gonzalezin sukulaisten tekemää valitusta. Seitsemän kuukautta kestänyt huoltajuuskiista sai siten päätöksen, eikä esteitä pojan kotiinpaluulle enää ollut. Elianin Miamissa asuvat sukulaiset olivat vaatineet huoltajuutta itselleen sen jälkeen kun pojan äiti menehtyi pakomatkalla Kuubasta Yhdysvaltoihin.

Elian ja isä Juan Miguel Gonzalez vilkuttivat ennen kuin nousivat yksityiseen koneeseen Washingtonin Dullesin kansainvälisellä lentokentällä. Isä kantoi pojan koneeseen. Juan Miguel Gonzalez toivoi ennen lähtöä antamassaan lausunnossa, että Yhdysvalloissa kehittyneet ystävyyssuhteet johtaisivat parempiin suhteisiin Yhdysvaltain ja Kuuban välillä.

Kuubalaisia kehotettiin rauhallisuuteen

Kuuban valtiollinen televisio keskeytti lähetyksensä vain minuutteja Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätöksen tultua tietoon ja kehotti kuubalaisia rauhallisuuteen ja kurinalaisuuteen. -Nyt, enemmän kuin koskaan, kansamme on osoitettava mitä suurinta arvokkuutta, tyyneyttä ja kurinalaisuutta, televisiossa luetussa virallisessa tiedonannossa sanottiin. Kuuban 11-miljoonaiselle väestölle luvattiin antaa lisäohjeita päivän mittaan.

Havannan Jose Martin lentokentällä valmisteltiin vastaanottoseremonioita, joihin osallistuisivat lähinnä Elianin Kuubassa olevat sukulaiset. Tarkoituksena oli välttää mediasirkusta. Katujuhlintaa ei ollut myöskään suunnitteilla, Viranomaiset kertoivat, että kuubalaiset tulevat sen sijaan juhlimaan Elianin kotiinpaluuta "sydämissään ja kodeissaan".

Voitto Castrolle

Elianin kotiinpaluu on katkera tappio Yhdysvalloissa oleville kuubalaisille pakolaisille. Se on suuri poliittinen

Castro, Fidel

voitto Kuuban johtajalle Fidel Castrolle, joka on henkilökohtaisesti johtanut ennennäkemätöntä isänmaallista kampanjaa tukeakseen Elianin isän vaatimuksia pojan kotiinpaluusta. Kuubassa olevia ulkomaisia kirjeenvaihtajia kehotettiin tulemaan lentokentällä alkuiltaan (Suomen aikaa aamuyöhön mennessä). He saivat luvan seurata Elianin saapumista vain lentokenttärakennuksen terassilta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.