Mainos

Elektroninen hinnoittelu tulossa Suomeen

Elektroninen hintalappu on tekemässä maihinnousua myös Suomeen. Erityisesti myymäläketjuille suunniteltu elektroninen näyttö kiinnitetään myymälässä hyllyn reunaan. Järjestely tekee mahdolliseksi keskitetyn ja nopean hintojen muutoksen ilman manuaalista työvaihetta vaikka suoraan kauppaketjun pääkonttorista.

Järjestelmä on ollut jo pitempään käytössä muualla maailmassa, erityisesti Japanissa ja Euroopassa. Suomessa markkinajohtajan israelilaisen Eldat Ltd:n tuotteen pilottivaiheeseen osallistuu Tradekan Valintataloketju Kouvolan alueella.

Teknologiayritys TechnoSmart Oy:n toimitusjohtaja Jouni Mäkipää arvioi maailmassa olevan tällä hetkellä käytössä noin kymmenen miljoonaa elektronista hintanäyttöä. Valtaosa niistä on Euroopassa.

-Elektroniset hyllynreunanäytöt mahdollistavat dynaamisen hinnoittelustrategian: niiden avulla on mahdollista reagoida välittömästi kilpailijan hinnoitteluun ja ohjailla asiakkaiden kaupassakäyntiä, sanoi Mäenpää.

Kauppaketju voi ohjelmoida hinnoittelunsa esimerkiksi viikonpäivien, kellonaikojen, varastotilanteen tai viimeisen myyntipäivän mukaisesti. Näytöllä voidaan myös herättää asiakkaan huomio tarjouksissa esimerkiksi vilkuttamalla näytössä olevaa hintaa tai erillisellä punaisella valolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.