Mainos

Elektrobit irtisanoo 59 henkeä

Tietotekniikkayhtiö Elektrobit irtisanoo 59 henkeä Oulunsalosta, Oulusta ja Kajaanista.

Yhtiö aloitti maaliskuussa yt-neuvottelut, jotka koskivat 90:tä henkeä. Irtisanottavien määrää saatiin pienennettyä muun muassa henkilöstösiirtojen ja henkilöstön vaihtuvuuden ansiosta.

Oulunsalon langattoman tiedonsiirron yksiköstä irtisanotaan 40 ja Oulun ja Kajaanin radioverkkoyksiköistä 19 ihmistä. Oulunsalossa yt-neuvottelut koskivat alunperin 50:tä henkeä ja Oulussa ja Kajaanissa 40:tä henkeä.

Yt-neuvottelut johtuivat muun muassa Elektrobitin päätöksestä luopua langattoman tiedonsiirron valmistustoiminnasta. Oulunsalossa on valmistettu langattomaan tiedonsiirtoon käytettäviä kanavaemulaattoreita, joiden valmistajana Elektrobit on toimitusjohtaja Pertti Korhosen mukaan maailman johtava.

Vastaisuudessa Elektrobit hankkii kanavaemulaattoreiden komponentit joltakin sopimusvalmistusyritykseltä, ja hoitaa itse vain emulaattorien kokoonpano- ja testaustoiminnot.

Alihankkija hämärän peitossa

Korhonen ei tänään halunnut arvioida tulevan alihankkijan nimeä, mutta sanoi, että komponentit valmistetaan todennäköisesti Suomessa tai muualla Euroopassa.

- Meillä on kartoitusprosessi parhaillaan käynnissä. Vaihtoehtoja on paljon, Korhonen sanoi.

Jos valinta osuu Oulun seudulla toimivaan sopimusvalmistajaan, saattaa nyt irtisanottaville Elektrobitin työntekijöille löytyä töitä alihankkijalta, Korhonen arvioi.

Radioverkkoliiketoiminnan yt-neuvottelut johtuivat odotettua heikommasta kysynnästä ja voimakkaasta hintakilpailusta. Vajaat 1800 henkeä työllistävä Elektrobit on erikoistunut autoteollisuuden ohjelmistoihin ja langattomaan tiedonsiirtoon.

Yhtiö kertoi eilen alkuvuoden tuloksestaan. Elektrobitin liikevaihto kasvoi yli 50 prosentilla 47,3 miljoonaan euroon, mutta tulos ennen veroja painui entistä syvemmin tappiolle. Yhtiö teki tammi-maaliskuussa tappiota 7,7 miljoonaa, kun viime vuonna vastaavaan aikaan tappiota kertyi 6,4 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.