Mainos

Electrolux lopettaa tehtaansa Porissa

Electrolux lopettaa Porin tehtaan toiminnan vuoden 1998 loppuun mennessä. Se merkitsee noin 200 työntekijän irtisanomista. Suursaneerausta Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa tekevä konserni aikoo lakkauttaa 25 tehdasta, 50 varastoa ja noin 12000 työpaikkaa seuraavan kahden vuoden aikana.

-Pieni tuotantovolyymi oli meidän kompastuksemme. Tuottavuus oli hyvä, samoin tulos. Mutta olimme konsernin pienin kylmälaitteiden valmistaja ja siksi täällä ovet suljetaan, selvitti toimitusjohtaja Veikko Wälmä.
Porissa on valmistettu vuodessa noin 100000 kylmälaitetta. Wälmän mukaan luvun olisi pitänyt olla kolme kertaa suurempi. Porin tehtaan liikevaihto on ollut 160 miljoonaa markkaa.

-Ikävä päätös, mutta olemme toki tietoisia, että pelkästään Electroluxilla on yli miljoonan tuotteen ylikapasiteetti, huomautti Wälmä.
Electrolux on vähentämässä henkilöstöään parhaillaan ainakin Englannin Spennymoressa, AEG:lla Saksan Kasselissa ja Unkarissa. Myös Espanjassa on uhka tehtaan sulkemisesta. Porin tuotanto siirtyy Euroopan muille tehtaille.
Lopetuspäätöksen pohjalta aloitetaan yt-neuvottelut ensi viikolla. Toimitusjohtaja Wälmän mukaan tehtaan tuotanto ei lopu kertaheitolla. Poriin jää edelleen Electroluxin varasto ja laitteiden huolto. Ne työllistävät yhteensä noin sata henkilöä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.