Mainos

Elcoteqin tulos kääntyi voitolliseksi

Elcoteq Networkin liikevaihto supistui viime vuonna hivenen edellisvuodesta ja laski 1840 miljoonaan euroon. Yhtiön tulos kääntyi voitolliseksi. Elcoteq teki 25,5 miljoonan euron liikevoiton, kun liiketappio vuotta aiemmin oli 18,4 miljoonaa euroa. Edellisen tilikauden 32,0 miljoona euron tappio kääntyi viime vuonna 16,0 miljoonan euron voitoksi ja Elcoteqin 1,08 euron osakekohtainen tappio vaihtui 0,54 euron voitoksi. Yhtiön hallitus esittää osinkona maksettavaksi 0,40 euroa osakkeelta.

Tänä vuonna Elcoteqin liikevaihto kasvaa toimitusjohtaja Lasse Kurkilahden mukaan toteutettujen yritysostojen ja kasvun myötä noin 3 miljardiin euroon. Kurkilahti ennakoi tuloksen paranevan viime vuodesta.

Kurkilahden mukaan viime vuoden tulos oli Elcoteqin historian toiseksi paras. Parempaan yhtiö on yltänyt vain vuonna 2000, jolloin liiketulos nousi 66,4 miljoonaan euroon ja liikevaihto oli 2214 miljoonaa euroa. Markkinatilanne oli Kurkilahden mukaan viime vuonna vaikea, sillä päätelaitemarkkinoilla koettiin toinen lähes nollakasvun vuosi. Tietoliikennejärjestelmien markkinat puolestaan supistuivat noin viidenneksen. Elektroniikan valmistuspalvelumarkkinat supistuivat viime vuonna ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

-Kasvun puuttuminen merkitsi sitä, että alkuvuonna yhtiön kapasiteetista oli käytössä vain kolmannes. Tilanne parani loppuvuodesta ja viimeisellä neljänneksellä kapasiteetista oli käytössä noin puolet, totesi Kurkilahti.

Elcoteqin suurimpia asiakkaita olivat viime vuonna Ericsson- ja Nokia-konserneihin kuuluvat yritykset. Niiden osuus liikevaihdosta ilman Sony Ericssonia oli 83 prosenttia.

Tänä vuonna matkapuhelinmarkkinoiden arvioidaan Kurkilahden mukaan kasvavan noin 10 prosenttia. Tarve tehostaa tietoverkkojen toimintaa kasvaa uuden tekniikan myötä, mutta hänen mukaansa on vaikea arvioida, johtaako se merkittävien verkkolaiteinvestointien käynnistymiseen vielä tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.