Mainos

Elcoteqin tappio ennakoitua suurempi

Elektroniikan sopimusvalmistaja Elcoteqin heinä-syyskuun tappio rahoituserien jälkeen nousi 19 miljoonaan euroon eli lähes 115 miljoonaan markkaan. Se oli selvästi enemmän kuin analyytikot olivat ennakoineet.

Tappio suurentui edelliseltä neljännekseltä. Vuosi sitten vastaavan aikaan Elcoteq tuotti voittoa lähes 14,5 miljoonaa euroa. Nyt tulosta rasitti vaikea markkinatilanne, mutta yhtiö uskoo vuoden viimeisen neljänneksen liiketuloksen nousevan plussalle.

Yhtiö sanoo sopeutusohjelman etenevän suunnitellusti. Siihen on kuulunut henkilöstövähennyksiä. Täydellä teholla ohjelma näkyy ensi vuonna. Tulevaa markkinatilannetta yhtiö luonnehtii edelleen heikoksi. Lisäksi muutokset ovat nopeita.

Uusi tehdas Kiinaan

Elektroniikan sopimusvalmistaja Elcoteq rakentaa uuden tehtaan Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin. Uusi tehdas tulee teollisuuspuistoon, johon ollaan Nokian johdolla pystyttämässä tietoliikenne-elektroniikan keskusta.

Elcoteqin uuden tehtaan on määrä aloittaa tuotanto vuoden 2003 alussa. Tehtaalla valmistetaan matkapuhelinten elektroniikkaa Nokialle ja Elcoteqin muille asiakkaille. Uusi tehdas maksaa noin 16 miljoonaa euroa eli 95 miljoonaa markkaa. Elcoteqin mukaan sille on tärkeää olla Kiinan markkinoilla, koska markkinoiden kasvu siellä jatkuu. Kiina on nykyisin maailman suurin matkapuhelinmarkkina.

Elcoteqillä on entuudestaan tehdas Pekingissä ja toinen Dongguanissa. Yhtiö julkisti tehdashankkeen ennen tuloksensa julkistamista heinä-syyskuulta. Sen odotettiin olevan pahasti miinuksella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.