Mainos

Elcoteqin Ericsson-yhteistyö jatkuu

Elektroniikan sopimusvalmistaja Elcoteq rauhoitteli tänään markkinoita kertomalla, että yhteistyö ruotsalaisen Ericssonin kanssa jatkuu, mutta vastaisuudessa painopiste siirtyy tietoliikenneverkkoihin.

Kovien kelien kännykkä

Elcoteqin hallituksen puheenjohtaja ja suuromistaja Antti Piippo ei suostunut kertomaan tänään julkistetusta yhteistyöstä juuri enempää.
-Tämä on hyvä uutinen meille, kun ottaa huomioon Ericssonin omat ratkaisut, hän sanoi ja muistutti sen laajentavan Elcoteqin toimintapohjaa ja vähentävän riskejä.

Matkapuhelinten osuus yhtiön liikevaihdosta on ollut 75 prosenttia. Vielä Piippo ei kuitenkaan kertonut, miten suuren osan nyt julkistettu yhteistyö korvaa Ericssonin amerikkalaiselle Flextronicsille siirtämästä kännyjen valmistuksesta.
-Palataan siihen perjantaina, hän sanoi hotelli Kämpissä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Ericsson ilmoitti siirrosta viime perjantaina, mikä pyyhkäisi Elcoteqin osakkeen arvosta puolet. Uusi ilmoitus otettiin markkinoilla tyytyväisenä vastaan, mikä sysäsi yhtiön osakkeen aamupäivän 9 prosentin noususta noin 20 prosentin ylämäkeen. Näin siitä huolimatta, että joidenkin sijoitusasiantuntijoiden mukaan annetuista tiedoista ei käynyt selväsanaisesti ilmi, millaisesta sopimuksesta oli kyse. Elcoteq on tehnyt verkkoyhteistyötä Ericssonin kanssa on jo aiemmin.

Piippo muistutti, että alan luonteeseen kuuluu mukautuminen muuttuviin tilanteisiin. Tämä otetaan huomioon myös sopimusjärjestelmissä. Tämän vuoksi Piippo ei nähnyt mitään merkillistä yhtiön lokakuussa julkistamassa pörssitiedotteessa, jossa Elcoteq kertoi saaneensa Ericssonilta lisää matkapuhelimien valmistusta. Sen myötä yhtiö ilmoitti laajentavansa toimintaa mm. Tallinnassa.

Yhtiön on katsottu antaneen sellaisen kuvan, että sopimus sitoo molempia osapuolia. Lisätietoja Ericssonin kännyköiden valmistuksen loppumisen vaikutuksista annetaan perjantaina, jolloin yhtiö julkistaa tarkemmat tiedot viime vuoden tuloksesta.

Kurssikeplottelua vai ei?

Piippo perusteli myös alaa valvovalle Rahoitustarkastukselle tehtyä tutkintapyyntöä Elcoteqin perjantaisesta kurssiromahduksesta.
-Yhtiön johdossa on syystä ja aiheesta herännyt kiinnostus, miksi yhtiön osakkeella käytiin ennätysvolyymilla kauppaa ja miksi kurssi romahti. Tapahtuma on varsin epätavallinen, hän selvitti.

Koska yhtiössä ei ollut "kummempaa viisautta", asia päätettiin Piipon mukaan antaa sille, jolle sellaisten asioiden selvittäminen kuuluu eli viranomaisille.

Ennen varsinaisen uutisensa julkistamista Piippo kävi läpi yhtiönsä historiaa.
-Kun alalla kasvu on ollut keskimäärin 25 prosenttia vuodessa. Elcoteqissa se on ollut keskimäärin 60-70 prosenttia, hän kertasi. Lisäksi hän muistutti, että yhtiön itsenäinen taival 1991 alkoi lomautuksilla.
-On suuren kasvun vuosia ja on muita vuosia, hän huomautti.

Ericssonin kännyvalmistuksen loppuminen leikkaa Elcoteqin kasvua tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Piipon mukaan painopisteen siirto ei pitäisi olla suuri ongelma, koska laite- ja linjahankinnoissa pyritään ottamaan huomioon niiden soveltuminen mahdollisimman monenlaiseen käyttöön.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.