Mainos

Elcoteqilta tulosvaroitus

Ennusteen lasku johtuu ennakoitua heikommin kehittyneistä tuotantomääristä Euroopassa ja epätyydyttävästä tuloskehityksestä Amerikassa.

Elektroniikan valmistuspalveluyritys Elcoteq on antanut tulosvaroituksen. Yhtiö alensi sekä kolmannen neljänneksen että koko vuoden liikevaihto- ja tulosennusteita. Koko vuoden liikevaihdon kasvu jää toimitusjohtaja Jouni Hartikaisen mukaan noin 5 prosenttiin eikä liiketulos saavuta edellisvuoden tasoa.

Ennusteen lasku johtui Hartikaisen mukaan ennakoitua heikommin kehittyneistä tuotantomääristä Euroopassa ja epätyydyttävästä tuloskehityksestä Amerikassa. Pitkän tähtäimen näkymät eivät ole muuttuneet. Liikevaihdon ja tuloksen arvioidaan palaavan kasvu-uralle, sanoi Hartikainen.

Elcoteq arvioi aiemmin koko vuoden liikevaihdon kasvavan noin 10 prosenttia ja liiketuloksen paranevan hieman edellisvuodesta. Elcoteqin liikevaihto oli viime vuonna 4,2 miljardia euroa. Sillä on yli 22 000 työntekijää 15 maassa.

Elcoteq kertoi tänään tehneensä radiotaajuussuodattimia ja verkkotuotteita tuottavan Andrew Corporationin kanssa pitkäaikaisen maailmanlaajuisen valmistuspalvelusopimuksen. Samalla Elcoteq osti Andrew'n tehtaan Romaniassa 15 miljoonalla eurolla. Tehtaalla on 250 työntekijää.

Elcoteq on valmistanut Andrew'n tuotteita vuodesta 2001 lähtien. Uusi sopimus tuo yhtiön Euroopan aluejohtajan Harri Ojalan mukaan noin 80 miljoonan euron liikevaihdon ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.