Mainos

Elcoteqille arvokas sopimus ulkomailta

Elcoteq arvioi sopimuksen kasvattavan liikevaihtoa ensi vuonna reilulla 224 miljoonalla eurolla. Seuraavien parin vuoden aikana summa nousee jopa miljardiin euroon.

Elektroniikan sopimusvalmistaja Elcoteq on solminut historiansa suurimman valmistuspalveluja ja yritysjärjestelyä koskevan sopimuksen. Sen toisena osapuolena on ranskalainen teknologia- ja palveluratkaisujen tuottaja Thomson.

Sopimuksen perusteella Thomsonin tuotantotoiminta Meksikon Juarezissa siirtyy Elcoteqille. Tämän lisäksi yhtiöt ovat sopineet Thomsonin analogisten ja digisovittimien valmistuksesta Elcoteqin tehtailla. Järjestely toteutuu vuoden vaihteessa. Elcoteqin maksama kauppahinta on liki 25 miljoonaa euroa (33 miljoonaa dollaria).

Elcoteq arvioi sopimuksen kasvattavan yhtiön liikevaihtoa noin 224 miljoonalla eurolla vuonna 2005. Vuosina 2005-2007 liikevaihdon arvioidaan kasvavan yhteensä 600 - 750 miljoonalla eurolla vuosina 2005-2007. Sopimuksen arvioidaan vaikuttavan positiivisesti yhtiön tulokseen jo ensi vuonna.

Juarezin tehtaan noin 2 000 työntekijää jatkavat Elcoteqin palveluksessa. Elcoteq vuokraa Thomsonilta noin 17 000 neliömetrin suuruisen tuotantotilan. Tehtaan toiminta siirtyy Elcotequille 1. tammikuuta 2005.

Meksikon tehdas tuplaa tuotannon

Juarezin tehtaan hankinta kaksinkertaistaa Elcoteqin tuotantokapasiteetin Meksikossa.

Tehdas sijaitsee strategisesti hyvällä paikalla Meksikon ja USA:n rajan tuntumassa, mikä edistää liiketoimintaa Elcoteqin nykyisten ja potentiaalisten amerikkalaisten asiakkaiden kanssa.

Sopimuksen myötä Elcoteqista tulee Thomsonin ensisijainen toimittaja analogisten ja digisovittimien valmistuksessa. Valmistuspalvelujen lisäksi Elcoteq vastaa osittain komponenttihankinnoista. Thomsonilla on yli 30 prosentin osuus satelliittiantenneihin ja tavallisiin antennijärjestelmiin kytkettävien analogisten ja digisovittimien markkinoista maailmanlaajuisesti.

Thomsonista tulee puolestaan yksi Elcoteqin kymmenestä suurimmasta asiakkaasta, ja samalla Elcoteq laajentaa asiakaskuntaansa ja tuotevalikoimaansa päätelaitteissa.

- Nyt tehty sopimus on meille samalla päänavaus uuteen tuotesegmenttiin, joka sopii erinomaisesti tietoliikennestrategiaamme ja tehdasverkostoomme, sanoo Elcoteqin toimitusjohtaja Jouni Hartikainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.