Mainos

Elcoteq vahvistaa asemiaan Kiinassa

Elektroniikan sopimusvalmistaja Elcoteq kertoi tänään ostavansa tietokonevalmistaja IBM:ltä sen osuuden kahdesta kiinalaisyhtiöstä. Molemmat tuottavat elektroniikan valmistuspalveluja. Kauppahinta on noin 36,5 miljoonaa euroa. Yhtiöt tuplaavat Elcoteqin toiminnan Kiinassa.
Samalla Elcoteq ja IBM ovat sopineet selvittävänsä mahdollisuuksia laajaan yhteistyöhön tietoliikennetuotteissa ja muissa sovelluksissa. Elcoteqin ostamat yhtiöt ovat Shenzhen GKI Electronics Company Limited ja Beijing GKI. Elcoteq saa niistä 70 prosenttia. Vähemmistöomistajana jatkaa kiinalainen China Great Wall Computer. Kauppoihin tarvitaan Kiinan viranomaisten hyväksyntä, mutta se uskotaan saatavan jo tämän kuun aikana.

Elcoteq arvioi GKI-yritysten yhteenlasketun liikevaihdon olevan ensi vuonna yli 600 miljoonaa euroa. Nokian lisäksi GKI tuo Elcoteqille japanilaisia ja länsimaisia asiakkaita.

Suomalaisyhtiö aloitti toiminnan Kiinassa vuonna 1999. Sen tehtailla työskentelee nykyisin 1700 työntekijää. Kauppojen jälkeen määrä nousee 3300:aan ja liikevaihto 1,1 miljardiin euroon.

Elcoteq kertoo tiedotteessaan, että yhteistyöllä IBM:n kanssa osapuolet voisivat täydentää tarjontaansa sekä nykyisille että uusille asiakkaille. Yhtiön mukaan IBM ja GKI-yhtiöiden kiinalainen omistaja Great Wall ovat tehneet vuosia yhteistyötä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.