Mainos

Elcoteq vähentää yli 300 Lohjalla

Elcoteqin Lohjan tehtaiden rooli muuttuu suursarjoja valmistavasta yksiköstä entistä enemmän asiakkaiden tuotekehitystyön rinnalla ja jatkeena toimivaksi yksiköksi. Henkilöstön määrä pienentyy Lohjalla nykyisestä noin 650 työntekijästä runsaaseen 400:aan ja hieman vajaasta 200 toimihenkilöstä noin 140:een. Tätä koskevat yt- neuvottelut on tänään saatettu päätökseen.

Henkilöstövähennykset tapahtuvat pääosin loppuvuoden 2001 aikana, ja ne pyritään toteuttamaan mm. jättämällä määräaikaisia työsuhteita uusimatta. Tämä ei kuitenkaan riitä, vaan yhtiö joutuu myös irtisanomaan arviolta 60 henkilöä, joista noin puolet on työntekijöitä ja toinen puoli toimihenkilöitä.

Elcoteq on käynyt Lohjalla yt-neuvotteluja eri henkilöstöryhmien edustajien kanssa heinäkuun alusta lähtien. Neuvotteluissa on käyty läpi eri vaihtoehtoja Lohjan toiminnan tulevaisuuden turvaamiseksi. Näistä vaihtoehdoista tehtaiden kehittäminen entistä enemmän kehitystyötä tekevän yksikön suuntaan osoittautui eri osapuolten kannalta suotuisimmaksi, yhtiö kertoo.

Lohjan tehtaat ovat aikaisemmin valmistaneet suurella ja nykyaikaisella konekapasiteetilla suurivolyymisia tuotteita kuten matkapuhelinten elektroniikkakortteja. Nykyisessä markkinatilanteessa ja Lohjan tehtaiden suurena asiakkaana olleen Ericssonin muutettua valmistusstrategiaansa laajan suursarjatuotannon jatkaminen Lohjalla on osoittautunut mahdottomaksi.

Myös Saksassa aloitettiin neuvottelut henkilöstöryhmien kanssa

Elcoteq on käynnistänyt neuvottelut eri henkilöstöryhmiensä edustajien kanssa myös Saksan berlingenissä. Yhtiö kaavailee Saksan tehtaille samankaltaista kehitystyöhön painottuvaa roolia kuin Lohjan tehtaiden uusi rooli on. Saksassa tehtaan uusi rooli merkitsee henkilöstömäärän vähentymistä noin 90 henkilöllä nykyisestä noin 250 henkilöstä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.