Mainos

Elcoteq saattaa siirtää pääkonttorinsa Viroon

Elcoteq harkitsee mahdollisuutta siirtää pääkonttorinsa Viroon. Tavoitteena on yrityksen pörssiarvon nostaminen.

Elektroniikan sopimusvalmistaja Elcoteq saattaa siirtää pääkonttorinsa Viroon. Yhtiön viestintäjohtajan Osmo Kammosen mukaan asia on vasta selvitysvaiheessa, eikä mitään päätöksiä ole vielä tehty.

- Johtopäätösten aika on vasta joskus myöhemmin, Kammonen painottaa.

Hän myöntää kuitenkin, että Elcoteqin hallitus kävi asiasta eilen neuvotteluja Viron pääministerin ja joidenkin muiden maan johtoon kuuluvien henkilöiden kanssa. Kammosen mukaan pääkonttorin siirto oli esillä tapaamisessa, mutta se ei ollut neuvottelujen päätarkoitus.

Yhtiön Espoon Mankkaalla sijaitsevassa pääkonttorissa työskentelee 200 työntekijää. Viestintäjohtajan mukaan siirto ei koskisi kaikkia työntekijöitä, vaan vain tiettyjä toimintoja, joiden hoitaminen sujuisi paremmin muualla.

Tavoitteena pörssiarvostuksen nosto

Pääkonttorin siirrosta saattaa olla yhtiölle verotuksellista etua riippuen siitä, mihin maahan se siirretään. Elcoteq on keväästä lähtien selvittänyt pääkonttorin, listautumispaikan ja yhtiön kotipaikan sijainnin merkitystä yhtiön pörssiarvolle. Selvitystyön on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä.

Yhtiö pyrkii pörssiarvonsa parantamiseen, koska se on amerikkalaisiin kilpailijoihinsa verrattuna aliarvostettu. Yhtiön pörssiarvo on alhaisempi kuin kilpailijoilla, vaikka niiden toiminnalliset mittarit ja tulos saattavat olla samalla tasolla.

-Tarkoituksena on selvittää, mikä tähän voi olla syynä ja voidaanko se jotenkin korjata. Myös pääkonttorin ja johdon sijainti on asia, jota mietimme, Kammonen kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.