Elcoteq perustaa tehtaan Brasiliaan

Elektroniikan sopimusvalmistaja Elcoteq perustaa tehtaan Manaukseen Brasiliaan. Yhtiö arvioi tuotannon alkavan vuokratiloissa vuoden loppuun mennessä.

Elcoteq perusteli tehtaan käynnistämistä Latinalaisen Amerikan nopeasti kasvavilla matkapuhelin- ja kulutuselektroniikkamarkkinoilla. Manauksessa Amazonin alueella sijaitsee ennestään muun muassa Nokian matkapuhelintehdas.

Elcoteqin Amerikan alueen johtajan Doug Brennerin mukaan Brasilia on Latinalaisen Amerikan suurin ja nopeimmin kasvava matkapuhelinmarkkina.

- Elcoteq on jo vuodesta 2000 lähtien tutkinut eri vaihtoehtoja toiminnan aloittamiseksi Brasiliassa ja käynyt keskusteluja sekä nykyisten että potentiaalisten asiakkaiden kanssa valmistuspalvelujen tarjoamisesta Manauksessa, Brenner kertoo yhtiön pörssitiedotteessa.

Elcoteqilla on Latinalaisessa Amerikassa jo tehdas Meksikon Monterreyssa. Yhtiön mukaan Meksikon tehdas tukee Manauksen tuotantolaitosta sen käyttöönottovaiheessa.

Elcoteq on aiemmin tänä vuonna ilmoittanut tuotantonsa laajentamisesta Venäjälle ja Intiaan.

Noin 15 000 henkeä työllistävä Elcoteq on oman arvionsa mukaan maailman toiseksi suurin matkapuhelimien sopimusvalmistaja. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 2,2 miljardia euroa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat