Mainos

Elcoteq paransi selvästi

Kiinasta kasvua odottavan Elcoteqin tammi-maaliskuun tulos kohosi 3,8 miljoonaan euroon, kun se vuosi sitten oli selvästi tappiollinen.

Elcoteqin tulos rahoituserien jälkeen kohosi 3,8 miljoonaan euroon ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Vuosi sitten tulos oli 8,1 miljoonaa euroa tappiolla.

Liikevaihto oli yhtiön odotusten mukainen. Liikevaihto kasvoi miltei 30 prosenttia, mikä johtui lähinnä Kiinassa viime vuoden lopulla tehdystä GKI-yrityskaupasta. Yhtiön liikevaihto oli 517,3 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli vastaavana aikana 402,3 miljoonaa euroa.

Maaliskuun lopussa konsernin palveluksessa oli yhteensä 10 246 henkilöä, joista Suomessa työskenteli reilu tuhat ja muualla yli 9 000. Henkilöstöstä 30 prosenttia on Kiinassa. Sars-epidemia haittaa tällä hetkellä toimintaa maassa. Yhdelläkään Elcoteqin työntekijällä ei ole vielä todettu sars-tartuntaa.

Jos epidemia pitkittyy, rajoitettu matkustaminen hidastaa erityisesti myyntityötä uusille asiakkaille ja työn tuottavuus Kiinassa laskee, arvioidaan yhtiön tiedotteessa.

Toinen henkilökuntaan liittyvä prosessi liittyy Elcoteqin Lohjan tehtaaseen, jossa käynnistettiin maaliskuussa yt-neuvottelut kustannusten alentamiseksi. Irtisanomiset koskevat 160:tä henkilöä.

Nokia ja Ericsson suurimman asiakkaat

Elcoteqin suurimpia asiakkaita ovat Ericsson ja Nokia, joiden osuus yhtiön liikevaihdosta on 78 prosenttia.

Elcoteq pyrkii taloudellisen vakauden vuoksi monipuolistamaan asiakasrakennettaan, mutta yhtiön mukaan se on hidasta.

Uusilla asiakkailla ei uskota olevan vaikutusta tämän vuoden liikevaihtoon. Yhtiö pitää kiinni kuitenkin tulosennusteestaan tälle vuodelle, jonka mukaan liikevaihto kasvaisi kolmeen miljardiin euroon ja tulos parantuisi viime vuodesta.

Kasvun uskotaan tulevan erityisesti Kiinasta, vaikka siihen sisältyykin nyt tautiriski.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.