Mainos

Elcoteq lopettaa Espoossa

Elektroniikan sopimusvalmistaja Elcoteq siirtää Espoon-tehtaansa toiminnan Tallinnan-tehtaalleen. Espoossa 170 henkeä irtisanotaan.

Elcoteqin Espoon-tehtaalla tammikuussa alkaneet yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelut koskivat tehtaan tuotannon siirtämistä pois nykyisistä tiloista ja siihen liittyviä henkilöstövaikutuksia. Neuvotteluissa käsiteltiin siirron toteuttamisen eri vaihtoehtoja sekä siihen liittyvien toimenpiteiden perusteita ja vaikutuksia.

Tavoitteena oli löytää ratkaisu, jolla varmistetaan kilpailukykyinen ja kannattava liiketoiminta pitkällä aikavälillä. Neuvottelujen päätyttyä Elcoteq on päättänyt siirtää Espoon-tehtaan tuotannon yhtiön Tallinnan-tehtaalle Viroon. Siirto tapahtuu vaiheittain maaliskuusta lähtien kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Työsuhteet Espoossa päättyvät vaiheittain siten, että ensimmäiset irtisanomisilmoitukset annetaan aikaisintaan toukokuussa. Tuotannollisin tai taloudellisin perustein irtisanottaville henkilöille maksetaan irtisanomisajan palkka ilman irtisanomisajan työvelvoitetta. Lisäksi he saavat työsuhteen päättämispaketin, joka on yhden tai kahden kuukauden palkka työsuhteen pituudesta riippuen.

Elcoteq voitti viime vuoden lopulla Tellabs Internationalin asiakkaakseen kovassa kansainvälisessä kilpailussa. Tähän liittyen Tellabsin Espoon-tehdas siirtyi vuodenvaihteessa Elcoteqille. Elcoteq ja Tellabs ovat sopineet, että Elcoteq siirtyy muualle Tellabsin kiinteistöstä syksyn 2004 aikana.

Espoon-tehdas valmistaa Tellabs Internationalille tietoliikenneverkoissa käytettäviä digitaalisia optisia ristikytkimiä ja laajakaistaliityntäjärjestelmiä. Tuotannon siirron Tallinnaan odotetaan tuovan Elcoteqille ja Tellabsille selvää kustannusetua.

(MTV3)

(Talousuutiset 27.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.