Mainos

Elcoteq kaavailee tuotantosiirtoja Uudellamaalla

Elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja Elcoteq selvittää mahdollisuutta siirtää Helsingin Konalassa toimivan tehtaansa tuotanto Lohjalle.

Matkapuhelinten valmistusta

Elcoteq on kutsunut Konalan tehtaan henkilöstön edustajat neuvottelemaan mahdollisesta siirrosta Lohjalle. Elcoteqin mukaan siirto ei merkitsisi henkilöstövähennyksiä, sillä yhtiö tarjoaa työpaikat kaikille Konalan tehtaan 200 työntekijälle.

Lohjan tehtaille vapautuu tilaa, kun Elcoteqin ja ruotsalaisen Ericssonin liikesuhteet muuttuvat. Elcoteq ja Ericsson ovat sopineet, että matkapuhelimista tuotantoa siirretään tietoliikennejärjestelmien elektroniikan valmistukseen. Lohjalla on tehty mm. Ericssonin matkapuhelinten osavalmistusta.

Elcoteqilla on Lohjalla kaksi toimipistettä, joissa työskentelee nyt noin 850 henkilöä. Elcoteqin mukaan toimintojen mahdollisella yhdistämisellä tavoitellaan mm. kapasiteetin tehokkaampaa käyttöä. Elcoteqilla on tuotantoa Suomen lisäksi Virossa, Venäjällä, Unkarissa, Puolassa, Saksassa, Sveitsissä, Meksikossa ja Kiinassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.