Mainos

ElBaradei toiveikas Iran-sovun suhteen

Atomienergiajärjestö IAEA:n kokouksessa pohditaan Iranin ydinkiistan viemistä YK:n turvallisuusneuvostoon. Iranin presidentti varoittaa, että mukaan maata ei voi painostaa.

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n pääjohtaja Mohamed ElBaradei suhtautuu toiveikkaasti siihen, että Iranin ydinohjelmaa koskevassa kiistassa päästään sopuun noin viikon kuluessa. Perusteluiksi ElBaradei kertoo asian tiimoilta meneillään olevat kiivaat diplomaattiset ponnistelut.

IAEA:n hallintoneuvosto aloitti aamupäivällä Iranin ydinohjelman puimisen Wienissä. Hallintoneuvoston on määrä käydä läpi raporttia, jonka mukaan Iran on uhmannut IAEA:n kehotuksia lopettaa uraanin rikastaminen. Sen on myös määrä päättää, viedäänkö Iranin ohjelma YK:n turvallisuusneuvoston käsittelyyn.

Etenkin Yhdysvallat ja EU ovat olleet huolissaan siitä, että Iran kehittelisi salaa ydinasetta. Iran on vakuutellut, että sen toimet ovat rauhanomaisia.

Ahmadinejad: Irania ei voi painostaa

Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad sanoo, ettei Iran suostu kiusattavaksi maan ydinohjelmaa koskevassa kiistassa.

Ahmadinejad kommentoi tilannetta vain muutama tunti Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n hallintoneuvoston istuntoa Wienissä.

- Jos he haluavat painostaa meitä, päätöksemme ja käytöksemme tullaan harkitsemaan uudelleen, sanoi Ahmadinejad uutistoimisto IRNA:n mukaan.

- Meitä ei saa pelotella, emmekä itse pelottele ketään, presidentti Ahmadinejad jatkoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.