Mainos

Elannon tulos laski alkuvuonna

Tuloskehitys oli tammi-kesäkuussa odotusten mukainen, sanotaan Elannosta.

Elanto-konsernin rahoituserien jälkeinen tulos oli tammi-kesäkuussa 2,5 miljoonaa euroa voitollinen. Viime vuoden alkupuoliskolla konserni teki voittoa 7,7 miljoonaa euroa. Konsernin liikevaihto kasvoi 193,2 miljoonaan euroon viime vuoden alkupuoliskon 191,2 miljoonasta eurosta.

Elannon mukaan konsernin tuloskehitys oli odotusten mukainen. Alkuvuoden tulosta rasittivat muun muassa Leppävaaran uuden Maxin käynnistyskulut. Ravintoloiden tulos oli tavoitteita parempi, mutta hotellit eivät yltänet tavoitteeseensa.

Ihto lähtee syyskuussa

Osuusliike Elannon toimitusjohtaja Arto Ihto eroaa nykyisistä tehtävistään syyskuun alusta alkaen. Elannon hallintoneuvosto myönsi Ihtolle eron perjantaisessa kokouksessaan. Samassa yhteydessä päätettiin, että ensi vuoden alussa toimintansa aloittavan HOK-Elannon toimitusjohtaja Arto Hiltunen toimii myös Osuusliike Elannon toimitusjohtajana vuoden 2003 loppuun.

Arto Ihdon mukaan hänen eroonsa ei liity minkäänlaista dramatiikkaa. Elannon toimitusjohtajan väistyminen uuden yhtiön johdosta on Ihdon mukaan ollut selvää HOK:n ja Elannon yhdistymisneuvottelujen alusta lähtien.
- On tarkoituksenmukaista, että nämä järjestelyt tehdään mahdollisimman nopeassa järjestyksessä muun muassa tilakysymysten ja uuden organisaation työn käyntiin saattamisen kannalta, Ihto sanoi STT:lle.

56-vuotiaan Ihdon tulevaisuudensuunnitelmat ovat toistaiseksi täysin auki. Hän kertoo katselevansa ympärilleen mieli avoimena.

- Jos ei maailma mua pakota, niin en ole ajatellut eläköityä. Olen ajatellut, että voisin vielä ihan hyvän työrupeaman tehdä, Ihto sanoo.

HOK:in ja Elannon yhdistyminen sinetöitiin kesäkuun alussa. Pääkaupunkiseudulla toimiva HOK-Elanto tulee olemaan S-ryhmän suurin alueosuuskauppa. Sen liikevaihto tulee olemaan noin miljardi euroa vuodessa ja se tulee työllistämään noin 5 000 henkeä.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja