Elämyskahvilat: Keltainen Talo, Pälkäne

Kotimaankin lomamatkoilla kaipaa suurempaa kahvitteluelämystä kuin huoltamoketjun pahvikahvi ja kelmusämpylä. Maassamme on lukuisia persoonallisia ja kauniisti sisustettuja kahviloita, joista herkullisten leivonnaisten lisäksi löytyy monesti kotiinkin sopivia sisustusideoita. Tämä juttusarja kertoo elämyskahviloista.

Aivan Tampere-Lahti –tien kyljessä seisoo Pälkäneen vanha rauniokirkko. Rauniot ovat osa suojeltua kulttuurimaisemaa, jossa sijaitsee myös tunnelmallinen sisustusputiikki Keltainen Talo.

Talon emäntä Heli Rapatti etsi pitkään sopivaa paikkaa unelmiensa kodiksi. Vanhan kylänraitin varrella sijaitsevassa ainutlaatuisessa talossa yhdistyivät kaikki hänen toiveensa. Museoviraston suojelemasta isosta puutalosta löytyi nostalginen ympäristö kauniille sisustustavaroille ja omassa keittiössä leivottuja herkkuja tarjoavalle kahvilalle.

Keltaisen Talon neljäs kesä on ollut iloista hulinaa. Kahvilan tarjoilijat ovat kantaneet kahvikupin jos toisenkin piharakennuksen maalaisromanttiselle kahvitteluterassille, sillä Keltaisessa Talossa asiakas palvellaan pöytään saakka. Tyylikäs tapa, johon suomalainen oma-aloitteinen kahvila-asiakas ei ole tottunut.

Omaa kahviannosta voi odotella omenapuutarhassa kierrellen tai pirttikalusteilla ja räsymatoilla sisustetun katetun terassin suojissa. Myös Keltaisen Talon kahvihuoneessa voi istuskella sen kaunista sisustusta ihaillen.

Keltaisen Talon keittiössä kaikki tehdään alusta alkaen itse ja leivontaan käytetään vain aitoa voita ja kermaa. Leivonnaiset vaihtelevat kauden sadon mukaan. Nyt on tarjolla muun muassa makoisaa mustikkakakkua, rahkaista omenapiirakkaa, korvapuusteja ja syntisen ihanaa porkkanakakkua. Joka päivä on tarjolla myös suolaista piirakkaa.

Keltaisen Talon kaupan puolella on myynnissä paljon oman merkin tuotteita. Heli Rapatti suunnittelee ja valmistuttaa Keltainen Talo –merkin alla suloisia pitsikuvioituja koristetyynyjä ja tarjottimia, lempeästi tuoksuvia saippuoita, hunajaa ja jopa raikkaan omenaista siideriä. Kaikki tuotteet ovat kotimaisia ja laadukkaiden valmistajien käsistä lähtöisin. Paikallisten asiakkaiden suosikki on tyynyliina, johon on painettu vanha pälkäneläinen sananparsi: ”Hiljaa tehden hyvä tulee, ajatellen aivan kaunis.”

Talon laaja ja houkuttelevan värikäs kynttilävalikoima houkuttelee shoppailijoita kauempaakin. Myös lyhdyt ja kynttilänjalat ovat kysyttyjä ja niitä valikoimasta löytyykin aina.

Pitkän matkan vierailijoilla on mahdollisuus myös yöpymiseen, sillä Keltaisen Talon yläkerrassa on kaksi neljän tähden vierashuonetta, pellavakamari ja silkkihuone.

Keltainen Talo on auki ympäri vuoden ja muuntuu sesongin mukaan. Esimerkiksi marraskuussa talo muuttuu lahja- ja sisustusideoita pursuavaksi joulukaupaksi. Joulusesongin aikana kahvilan puolella on tarjolla ainakin suussa sulavan herkullista puolukka-omena-suklaamoussepiirakkaa.

http://www.keltainentalo.fi/

Teksti: Henna Kekki

Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja