Elämäntyönsä lopettava Toni Nieminen: Rakas tukena päätöksessä

Valmennustallinsa ovet sulkeva ex-mäkihyppääjä Toni Nieminen on saanut tukea uudelta rakkaaltaan.

Mäkihypyn olympiavoittaja ja vuodesta 2004 saakka ravivalmentajana toiminut Toni Nieminen kertoi vappuaattona lopettavansa ravivalmennustallinsa Teivon Ylöjärvellä.

– Tänään joutui tosiasioiden eteen ja tekemään isoja ratkaisuja. Irtisanoin tallin vuokrasopimuksen ja kaikki omat hevoset siirtyi myyntilistalle. Kun yksi ovi sulkeutuu, niin ehkä pari uutta aukeaa. Kohti uusia haasteita, Toni Nieminen kirjoitti Facebookissa.

Tänään tiistaina Nieminen on kirjoittanut blogiinsa koskettavan viimeisen tekstin. Blogikirjoituksessaan Nieminen kuvailee päätöksen olleen ”kova ja raju”.

– Raviurheilu on hieno laji ja siksi päätös oli raskas tehdä. Aion pysyä lajin parissa lainaohjastajana ja äänityöläisenä, mutta ainakaan toistaiseksi valmennustoiminta ei jatku, hän kirjoittaa Ravia-sivuston blogissaan.

Avopuoliso tukena raskaassa päätöksessä


Teivon valmennustallin ovet sulkeutuvat talousvaikeuksien takia. Toiminta on ollut jo jonkin aikaa taloudellisesti kannattamatonta.

– Haluan olla asian suhteen rehellinen ja myöntää avoimesti, että kun homma ei kannata, se ei kannata ja silloin sitä on turha jatkaa, Nieminen kirjoittaa.

Nieminen erosi vaimostaan Veerasta syksyllä, ja siirsi valmennustoimintansa Teivoon marraskuussa. Niemisen mukaan toiminta muuttui taloudellisesti kannattamattomaksi vuokratallilla.

– Ei tähän kuitenkaan ole yhtä syytä. Asiat vain sattuivat kasaantumaan nyt, hän lisää MTV.fille.

Raskaassa päätöksessä Toni Niemistä tuki uusi rakas Johanna. Pariskunta on muuttanut hiljattain saman katon alle.

– Kaikki on sujunut mallikkaasti, ja hän on tukenut minua päätöksessä. Yhdessähän tässä mennään, ja kaikki osapuolet on otettu huomioon. Eiväthän asiat muuten toimisi, Toni kertoo MTV.fille.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, sitä elämäntyönsä lopettava ravivalmentaja ei vielä osaa sanoa.

– Tämä on vielä niin tuore asia. Eiköhän tässä tekemistä keksitä, Nieminen hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat