Mainos

Elämää pelottavan tietokonepelin kanssa

Kulman takaa loikkaavia murhamiehiä, piiloissa vaanivia vastustajia… Tietokonepelit voivat todella viedä unet!

Pelottavilla, yliluonnollisilla elementeillä varustetut pelit saattavat hirvittää varsinkin aloittelijoita. Joskus jännitystila ei laukea pelin loputtua, vaan kauhun tunne seuraa yömyöhään asti. Kuinka pelien aiheuttamaa pelotusta voi vähentää? Wikihow.com neuvoo.

Pelkkä peli

Noudata pelien ikärajoja, sillä ne on säädetty hyvästä syystä. Liian raadolliset tai pelottavat elementit eivät ole hyväksi alaikäisen mielenrauhalle. Älä siis pelaa salaa vain täysi-ikäisille tarkoitettuja pelejä – haluathan säilyttää yöunesi?

Pelaa päiväsaikaan sen sijaan, että istuisit koneen edessä yön pimeyden jo laskeutuessa. Hirveät asiat ovat vähemmän hirvittäviä kirkkaassa päivänvalossa. Käytä hyväksesi pelin mahdollinen opetusosa, jotta saat ohjaimen ja kentät heti haltuusi sen sijaan, että etenisit epävarmasti ja hädissäsi. Opetusosuudet myös saavat kokemuksen tuntumaan keinotekoisemmalta, pelkältä peliltä.

Pelaa ystävän kanssa. Kiljahdelkaa yhdessä, kun jotain kammottavaa tapahtuu. Näin pelaamisesta tulee hauskaa kammottavan sijaan.

Istu kaukana näytöstä

Säädä näyttösi kirkkausasetuksia niin, että näet kunnolla. Liian pimeällä näytöllä et varmasti havaitse pimeässä vaanivaa vihollista, ennen kuin hän säikäyttää sinut kunnolla.

Vähennä äänenvoimakkuuksia, jotta mahdolliset kirkumis- ja tunnelmaäänet eivät saa sinua hypähtämään ulos nahoistasi.

Älä istu kiinni näytössä. Jos pelaat pelikonsolilla, istu sohvalla, kaukana televisiosta. Käytä hyväksesi ohjaimen johtoa: istu niin kaukana, kuin ohjaimesi sallii. Tietokoneella istuessasi nojaa tukevasti tuolisi selkänojaan.

Rentoudu pelatessasi, ja pidä pieniä taukoja. Muista, että kyse on vain pelistä. Jos kauhuelementit tulevat uniisi tai et voi nukahtaa, harkitse pelistä luopumista. Hyvät, rennot yöunet ovat kokemuspisteitä tärkeämpiä.


Helmi myös Twitterissä, tutustu!

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Wikihow.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.