Mainos

Eläkkeiden euromäärä nousee tulevaisuudessa

Eläketurvakeskus arvioi työeläkkeiden nousevan puolella vuoteen 2025 mennessä.

Eläketurvakeskus (ETK) arvioi työeläkkeiden reaaliarvon eli euromäärän nousevan 50 prosenttia seuraavan 20 vuoden aikana. Nykyään työeläke on keskimäärin reilut tuhat euroa kuukaudessa. 20 vuoden kuluttua summa olisi noin 1500 euroa.

Uudet laskelmat perustuvat muun muassa talouden ja ansiotulojen kasvuun. Johtaja Hannu Uusitalon mukaan eläkkeiden euromäärä nousee vähemmän, jos palkansaajien ansiotaso nousee oletettua hitaammin. Vuonna 1945 syntynyt saa 32-36 työvuoden jälkeen eläkettä 46-58 prosenttia palkasta. Osuus vaihtelee sen mukaan, minkä ikäisenä työntekijä jää eläkkeelle. Eläkkeiden euromäärä nousee tulevaisuudessa.

- Siinä täytyy työllisten tehdä töitä, että ansiotaso nousee. Ansiotaso, joka siellä on perusolettamukseen laskettu on maltillinen.

Joustavaa vanhuuseläkettä hakenut 11 000 suomalaista

Lähes 11 000 ihmistä on hakenut työeläkeuudistuksen mukaista joustavaa vanhuuseläkettä syyskuun loppuun mennessä. Hakijoista noin puolet on työelämän ulkopuolella. Osa heistä asuu ulkomailla, osa on kotona ja osa työttömyyspäivärahalla.

Vuoden alusta tuli voimaan laki, joka mahdollistaa vuosina 1940-42 syntyneille siirtymisen työeläkkeelle 63-68-vuotiaana. Johtaja Riitta Korpiluoma Eläketurvakeskuksesta pitää vanhuseläkkeelle jääneiden määrää varsin maltillisena.

- Uudistus oli tarpeen, sillä suomalaiset vanhenevat vauhdilla ja työelämästä poistuu enemmän ihmisiä kuin sinne tulee. Ihmiset elävät entistä pitempään, joten eläkkeiden rahoitus olisi ajautunut ajan myötä vaikeuksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.