Mainos

Eläkkeelle siirrytään yhä vanhempana

Suomalaisten keskimääräinen eläkkeellesiirtymisikä on noussut. Yli 55-vuotiaiden työllisyysaste pysyi viime vuonna edellisvuoden tasolla, vaikka työikäisen väestön työllisyys heikkeni taloustaantuman aikana selvästi.

Eläketurvakeskuksen (ETK) vuoden 2009 tilastolukujen mukaan eläkkeellesiirtymisiän odote on 25-vuotiailla 59,8 vuotta ja 50-vuotiailla 61,7 vuotta.

- Eläkkeellesiirtymisikä on noussut siinä tahdissa, kun vuoden 2005 työeläkeuudistusta suunniteltaessa arvioitiin. Myös viime vuonna eläkkeellesiirtymisikä nousi, vaikka taloudellinen tilanne oli vaikea ja työttömyys lisääntyi, toteaa johtaja Hannu Uusitalo Eläketurvakeskuksesta.

Viime vuonna työeläkkeelle siirtyi ennätysmäärä, lähes 80 000 henkilöä. ETK:n kehityspäällikkö Jari Kanniston mukaan suurten ikäluokkien siirtyminen vanhuuseläkkeelle nosti luvut ennätykseen.

- Viime vuonna väkeä siirtyi työeläkkeelle 10 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Tuossa joukossa 63-68-vuotiaana vanhuuseläkkeelle siirtyneitä oli kolmannes enemmän kuin aikaisempana vuonna. Myös osa-aikaeläkkeelle siirtyi aiempaa selvästi useampi, Kannisto kertoo.

Kokonaisuudessaan 55–64-vuotiaiden työllisyys pysyi viime vuonna edellisvuoden tasolla. Yli 60-vuotiaiden työllisyys hieman laski edellisvuoteen verrattuna, mutta 55-59-vuotiaiden työllisyys jopa parani.

Katso Leea Ollikaisen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.