Mainos

Eläkkeelle lähtevä sai nakkikakkua lahjaksi

Hienon työuran tullissa haistellut Zico-koira teki eilen viimeisen työvuoronsa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Eläkejuhlassa tarjottiin nakki-maksalaatikkokakkua. Muut tullin yli 40 koiraa jatkavat töitä etsimällä muun muassa rahaa itärajalla ja huumeita lentokentillä.

Labradorinnoutajauros, huumekoira Zico pääsee viettämään hyvin ansaittuja eläkepäiviä ohjaajansa kotiin.

- Olen hyvin kiitollinen Zicon kanssa vietetyistä työvuosista ja joskus aika värikkäistäkin seikkailuista. Nyt on Zicon vuoro jäädä kotiin vahtimaan sitä kaikkein tärkeintä eli jääkaappia, yhdessä jo eläkkeelä olevan Wilman kanssa, kertoo ohjaaja haikeana Tullikoirien Facebook-sivulla.

Myös Wilma on eläkkeellä huumekoiran hommista. 

Zicon työura päättyi hieman normaalia aikaisemmin eläinlääkärin käskystä, koska sillä on todettu vakava selkäsairaus.

- Huumekoirat joutuvat työskentelemään välillä hankalissakin olosuhteissa esimerkiksi rahtipuolella eikä ohjaaja aina pysty estämään innokasta etsijää, joten eläinlääkärin lausunto otetaan aina vakavasti; koirat ovat virkakäytössä, lentotullin päällikkö Mika Pitkäniemi taustoitti MTV Uutisille.

- Lisäksi koirien käyttöikä on vilkkailla lentokentillä lyhyempi. Koiria käytetään sekä henkilöliikenteen, postin ja rahdin valvontaa.

Vaikka Zicon ohjaaja on hieman surullinen hyvän työparinsa sairastumisesta, häntä odottavat jo uudet haasteet uuden työparin Särmän kanssa.

Särmä sai eilen peruskurssinsa päätökseen ja samalla kun Zicon eläkepäiviä juhlistettiin nakki-maksamakkarakakulla, virkavaljaat vaihtoivat omistajaa. Särmän valjaissa ei siis enää lue "trainee", vaan sillä on nyt tullin viralliset tunnukset valjaissaan.

Rahakoiraa tarvitaan itärajalla

Samasta, viime vuoden toukokuussa syntyneestä pentueesta on Särmän lisäksi paljon julkisuutta saanut rahakoira Massi.

- Tullilla on nykyään kaksi rahakoiraa. Toinen on sijoitettu riskikartoituksemme mukaan itärajalle. EU-rajan yli liikkuu rahaa molempiin suuntiin. Savukekoiria pidämme usein sekä itärajalla että satamissa eli siellä, missä tavara liikkuu, Pitkäniemi kertoo.

Yhteensä tullilla on yli 40 virkakoiraa. Labradorinnoutajien lisäksi tullilla on työkäytössä yksi kultainen noutaja, yksi englanninspringerspanieli ja yksi cockerspanieli.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.