Mainos

Eläkeyhtiöt tekevät miinusta, kuinka riittävät eläkevarat?

Eläkeyhtiö Varma kertoi eilen tuloksensa, joka painui miinukselle 4,2 prosenttia. Tappiolliseen tulokseen vaikutti osakekurssien jyrkkä lasku. Varatoimitusjohtaja Risto Murto ei lähde maalaamaan piruja seinille, vaikka tällä hetkellä kaikki tuotto eläkeyhtiölle tuleekin sijoituksista.

– Minusta laiva ei ole heilumassa. Olemme kerryttäneet eläkevaroja Suomeen viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana merkittävästi. Nyt emme niitä enää kerrytä, mutta nämä yhtiöt, joissa varat ovat hoidossa, ovat keskimäärin erittäin hyvässä kunnossa, Murto sanoi Huomenta Suomen haastattelussa.

Kaikki tulot tulevat siis tällä hetkellä sijoittamisesta ja sijoittajalla, eli eläkeyhtiö Varmalla on iso vastuu harteillaan. Kuinka vakaalla pohjalla eläkkeemme sitten ovat?

– Korkotaso pitkäaikaisissa sijoituksissa on huolestuttava, koska se jää inflaation jälkeen miinukselle. Mutta se mistä me olemme tyytyväisiä on se, että suomalaiset isot pörssiyhtiöt ovat keskimäärin hyvin hoidettuja ja hyvässä kunnossa.

Murron mukaan Varman omistamista osakkeista 55 prosenttia on suomalaisissa pörsiyhtiöissä.

Nykyisen taloustilanteen varjossa eläkkeiden tulevaisuus pistää mietteliääksi. Jos pahin skenaario toteutuu ja edessä ovat nollakasvun vuodet eikä työllisyyskään Suomessa kasvaisi, toimenpiteisiin olisi ryhdyttävä. Eläkkeiden turvaamiseksi Murto esittelee kolmea keinoa.

– Sijoitustoiminnan lisätuloja voidaan tehdä riskipitoisuutta kasvattamalla. Toisena tulevat eläkemaksut ja kolmantena meillä on niin sanotusti positiivinen ongelma, nimittäin me elämme yhä pitempään ja terveemmin, eli täytyy miettiä, pitäisikö meidän myös työskennellä kauemmin.

(MTV3)

Katso eläkeyhtiö Varman varatoimitusjohtajan Risto Murron haastattelu: (Huomenta Suomi 26.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.