Mainos

Eläkeläisten mielenosoitukset jatkuvat yhä Venäjällä

Venäjällä eläkeläiset ovat osoittaneet mieltään etujen leikkauksia vastaan jo lähes kaksi viikkoa. Maan hallitus myönsi tänään, että uudistus on epäonnistunut ja lupasi nostaa eläkkeitä sekä palauttaa osan eduista.

Eläkeläisten kiukku ei sammu Venäjällä. Joka päivä vajaan kahden viikon ajan tuhannet pettyneet ihmiset ovat osoittaneet mieltään eri puolilla Venäjää. Epäonnistunutta sosiaalitukien uudistusta pidetään yhtenä presidentti Vladimir Putinin pahimmista virheistä.

Putin käski jo alkuviikosta nostaa eläkkeitä hieman. Tämä ei kuitenkaan rauhoittanut tilannetta. Eläkeläiset vaativat lähes 40 prosentin korotuksia. Vaatimuksiin yhtyi tänään myös duuma.

Suurinta raivoa on aiheuttanut ilmaisten bussi- ja metromatkojen poistaminen. Toinen on täyden hinnan vaatiminen mm. asunnosta ja puhelimesta. Tänään hallitus lopulta myönsi, että uudistus on epäonnistunut. Se lupasi nostaa eläkkeitä, sekä palauttaa osan eduista.

Laajin protesti Venäjällä vuosiin

Näin laajaa protestiaaltoa ei Venäjällä ole nähty vuosiin. Mm. Pietarissa kaduille ehti ilmestyä oransseja telttoja Ukrainan tapahtumien innoittamana.

Kremlillä on kiire rauhoittaa tilanne, sillä pelkona on, että eläkeläisten joukkoon liittyvät sotilaat, miliisit ja opiskelijat. Kaikilta on leikattu etuja vuoden alusta.

Valituskirjeiden kerrotaan jo tukkineen Kremlin postitoimiston.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 21.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.