Mainos

Eläkeläisiltä paloi pinna paperilaskujen hinnoittelusta: "Riman alitus!"

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry moittii kovin sanoin Soneraa paperilaskun hinnoittelusta. Sonera on ilmoittanut perivänsä ensi kuun alusta 2,9 euroa jokaisesta lähettämästään paperilaskusta.

Liitto luonnehtii Soneran toimia "ahneuden huipentumaksi". EKL:n toiminnanjohtaja Timo Kokko pitää törkeänä sitä, että Sonera yrittää uudella hinnoittelulla saada ihmiset käyttämään pelkästään verkkopalveluja.

– Tiedämme, että laskujen hoito ei kaikilta kansanosiltamme kerta kaikkiaan onnistu verkossa. He, jotka eivät osaa tai joilla ei ole varaa käyttää verkkopalveluja, joutuvat rangaistukseksi maksamaan paperilaskustaan tällaista älytöntä lisämaksua, sanoo Kokko..

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on saanut aiheesta lukuisia valituksia. Myös Elisa on alkanut hiljattain laskuttaa paperilaskuista 1,9 euron lisämaksua. DNA:n paperilaskut olivat aiemmin ilmaisia, nyt osa uusien asiakkaiden liittymien laskuista maksaa.

Kuluttaja-asiamies on haastanut Elisan markkinaoikeuteen paperilaskun lisämaksusta. Se hakee oikeudesta ennakkoratkaisua sille, saako puhelinliittymän paperisesta laskusta veloittaa erikseen.

– Tässä ollaan oikealla asialla. Toivottavasti markkinaoikeus laittaa nyt ahneet operaattorit kuriin, toteaa toiminnanjohtaja Kokko.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.