Mainos

Eläkekiistan selvittelyä jatketaan aamulla

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt ovat ottaneet varaslähdön suomalaisia kuohuttavassa eläkeikäkiistassa. MTV:n uutisten mukaan eläkesopua alettiin hieroa jo eilen. Keskustelut jatkuvat tänään aamulla talousneuvoston kokouksen jälkeen.

Palkansaajajärjestöt ovat edelleen yksimielisiä siitä, että hallituksen pitää pyörtää päätöksensä nostaa eläkeikä vaiheittain 63:sta vuodesta 65:een. Hallitus taas on sitä mieltä, että pidempää työssäoloa tarvitaan, koska Suomi velkaantuu taantuman takia kovaa vauhtia. MTV:n uutisten mukaan hallitus on kuitenkin ilmaissut halunsa joustaa eläkekiistassa.

Hallitus ja ammattijärjestöt ovat yhtä mieltä siitä, että työuraa pitäisi pidentää, mutta työntekijäpuoli vastustaa yksiselitteistä ikärajaa.

- Millä keinovalikoimalla työnantaja pitää ihmisiä pidempään töissä, siihen pitää löytää vastaus. Toinen on se, että millä keinovalikoimalla ihmiset jaksavat olla pidempään töissä. Nämä kaksi kysymystä ovat ne, jotka ratkaisevat sen, että meillä ihmiset ylipäänsä ovat pidempään töissä, linjaa Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Hallitus saa iltapäivällä vastattavakseen opposition välikysymyksen eläkeiästä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.