Mainos

Eläkeiän nosto halkoi puoluejohtajat kahteen leiriin

Puolueet ovat eripuraisia Suomessa jatkossa tarvittavista leikkauksista. MTV3:n Pääministeritentissä virisi odotetusti kiistaa työurien pidentämisestä. SDP ja perussuomalaiset ovat tyrmänneet eläkeiän nostamisen kestävyysvajeen korjaamiseksi.

Kokoomuksen Jyrki Kataista haastettiin kaksilla korteilla pelaamisesta. Kataiselta vaadittiin eläkeiän korottamiseen selvää kantaa.

- Olennaista on työuran pituus. Että nuoret pääsevät opiskelemaan ja sieltä nopeasti työelämään.

Sairauseläkkeitä pitää Kataisen mukaan saada vähennettyä. Lopuksi Katainen myönsi, että eläkeiän asteittainen korottaminen voi tulla kyseeseen osana muita toimenpiteitä.

Myös keskustan Mari Kiviniemi korosti, ettei työssäolovuosia pidennetä yhdellä keinolla. Eläkeiän nostoa hän ei kuitenkaan tyrmännyt, toisin kuin SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Urpilainen toisti kantansa siitä, että työssäolovuosia vähentävät työttömyys ja työkyvyttömyys. Niihin ei hänen mukaansa eläkeiän nosto pure, vaan työelämän parantaminen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini lupasi ilmoittaa eläkeiän nostoa korvaavat keinonsa "noin minuutin" puheenvuorossa. Siinä Soini korosti muun muassa alle 25-vuotiaiden nuorten työllistämistä esimerkiksi oppisopimuksella ja mielenterveyspalvelujen kohentamista.

(MTV3)

Katso Raimo Pitkäsen juttu ja Kimmo Grönlundin kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.