Mainos

Eläintilatunkeutumisista osa siirtyy syyteharkintaan

Osa viimesyksyisistä eläintiloille tunkeutumisista siirtyy syyteharkintaan.

Poliisi on saanut laajassa kokonaisuudessa valmiiksi esitutkinnan kahdeksasta tapauksesta, jotka siirtyvät Varsinais-Suomen syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Kaikkiaan tutkittavana oli yli 50 rikosilmoitusta eri puolilta Länsi- ja Etelä-Suomea. Ne on tehty tapauksista, joissa Oikeutta Eläimille -yhdistyksen aktivisteja kävi parin viime vuoden aikana luvatta kymmenillä tuotantoeläintiloilla, lähinnä sikaloissa ja kanaloissa.

Aktivistit kuvasivat tiloilla videoaineistoa ja toimittivat sitä julkisuuteen. Tämä poiki suuren määrän rikosilmoituksia eläintilojen pitäjiltä.

Eläintilojen tutkinta päättynyt

Myös eläintilat joutuivat laajan viranomaistutkinnan kohteeksi. Oikeutta Eläimille -yhdistys teki tutkintapyynnön 73 eläintilasta.

Näiden tapausten poliisitutkinta on nyt päättynyt. Useimpien tapausten kohdalla poliisi katsoi, ettei tiloja ole aihetta epäillä eläinsuojelurikoksista.

Kolmen tuotantoeläintilan tapaus on viety syyteharkintaan. Varsinais-Suomen syyttäjänviraston syyteharkinta näistä tapauksista valmistunee kesäkuun aikana.

Huomiota eläinten oloihin

Poliisin tutkittavana on vielä kymmeniä eläinaktivisteista tehtyjä rikosilmoituksia. Länsi-Suomen lääninpoliisijohtaja Mikko Paatero arvioi, että niiden tutkinta valmistuu tämän vuoden aikana.

Eläinaktivistit ovat ilmoittaneet halunneensa tuoda esille eläinten huonoja oloja suomalaisilla tuotantoeläintiloilla. Aihe nousi vilkkaan julkisen keskustelun kohteeksi viime marraskuussa, kun aktivistien kuvaamaa videoaineistoa esitettiin Ylen A-studio-ohjelmassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.