Mainos

Eläintenpitokieltojen määrä kasvussa

Eläinrääkkäyksen takia määrättävien eläintenpitokieltojen määrä on edelleen kasvussa.

Viime vuonna tuomioistuimissa määrättiin 24 uutta eläintenpitokieltoa, selviää maa- ja metsätalousministeriön tilastoista. Yhteensä eläintenpitokieltoja on viimeisten kymmenen vuoden aikana tuomittu 121 kappaletta, ja niistä valtaosa on määräaikaisia.

Kiihtyvää nousua kieltojen määrässä on ollut 1990-luvun puolivälistä. -Syitä on varmasti useita. Toisaalta ihmiset ovat entistä tietoisempia asiasta, ja ilmoituksia huonosta eläintenpidosta tehdään aikaisempaa herkemmin. Ehkä myös tuomiokäytäntö kieltojen antamisessa on alkanut vakiintua, arvioi eläinlääkintötarkastaja Jaana Mikkola maa- ja metsätalousministeriöstä.

Valtaosa eläintenpitokielloista kieltää tuomitulta kaikkien eläinten pitämisen. Noin 30 prosentissa tapauksista kielletään tuotantoeläintenpito ja 14 prosentissa lemmikkieläimet. -Nykyisen tehotuotannon vaikutusta kieltoihin on vaikea arvioida, mutta yleensä isoilla tiloilla eläimiin suhtaudutaan vakavasti. Lemmikkieläinten huonon kohtelun taustalla taas on yleensä aina ihmisen sosiaaliset ongelmat, jatkaa Mikkola.

(MTV3-STT)

16:18

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.