Mainos

Eläinsuojelujärjestön rääkkäysväitteet tutkitaan

Oikeutta Eläimille -järjestö julkaisi suomalaisilla eläintiloilla salaa kuvatun videon. Se ei kuitenkaan paljasta videon alkuperää tai kuvaajaa. Videoissa näkyy muun muassa ahtaasti asuvia kanoja ja sikoja sekä huonokuntoisia broilereita. Viranomaiset kokoontuvat huomenna selvittämään, onko poliisilla edellytyksiä aloittaa esitutkinta eläinsuojelurikoksista.

Maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan mukaan elintarviketurvallisuusvirasto Evira tulee vaatimaan Oikeutta Eläimille -järjestöltä nimet ja tarkat osoitteet tiloista, joissa heidän mukaansa on esiintynyt eläinsuojelurikoksia. Sen jälkeen virasto tarkastaa, onko tiedoissa perää.

Anttila painottaa, että Eviralla on tarkat tiedot siitä, milloin tiloilla on käyty, ja hänen mukaansa niiden perusteella saadaan hyvin pian vastauksia järjestön väitteisiin.

"Suomalaiset kohtelevat eläimiään hyvin"

- Me tulemme selvittämään tämän asian aivan juurta jaksain. Kuluttajilla pitää olla oikeus tietää, että Suomessa eläimet hoidetaan hyvin. Se on meidän yhteinen tahtotila, Anttila tiivisti.

Ministeri Anttila ei itse ollut nähnyt Oikeutta Eläimille -eläinsuojelujärjestön internetissä julkaisemia kuvia ja videoita, eikä siksi halunnut kommentoida sitä, miten todenmukaisia ne ovat.

Anttilan mukaan virasto tulee tiedottamaan selvityksen tuloksista, kun ne ovat valmiit.

Oikeutta Eläimille -järjestö kertoo videoineensa salaa eläinten oloja yli sadalla tuotantotilalla. Yhdistys on julkaissut kuvamateriaalia internetsivuillaan.

Kuvissa näkyy muun muassa haavaisia, ahtaasti eläviä ja stressaantuneita sikoja, kanoja ja broilereita.

Julkaisijan mukaan materiaali on kuvattu 100:llä etelä- ja länsisuomalaisella tuotantotilalla viime ja tänä vuonna.

Yhdistys pitää otosta kattavana, koska kuvatut tilat on valittu satunnaisesti, ja niillä tuotetaan neljännes maan broilereista ja yli kymmenesosa sianlihasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.