Mainos

Eläinlääketieteellisen tiedekunnan siirtoa vastustetaan

Helsingin yliopiston eläinlääketieteen opiskelijat ovat osoittaneet mieltään tiedekunnan siirtohankkeita vastaan marssimalla pääkaupungin halki. Pääministeri Paavo Lipponen esitti viime viikonloppuna, että eläinlääketieteellinen tiedekunta siirrettäisiin osaksi Kuopion yliopistoa.

Opiskelijat siirtoa vastaan

Kuopion rehtori Petteri Paronen korostaa, että hänen yliopistonsa on kilpailukykyinen paikka eläinlääkärien kouluttamiseen. Helsingin yliopiston rehtori Kari Raivio puolestaan ihmettelee siirtopuheitten perusteluja. Opetusministeriö sorvaa parhaillaan ehdotusta sijoituskiistan ratkaisemiseksi.

Kuumia tunteita kyselytunnilla

Opetusministeri Maija Rask (sd.) ja maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä (sit.) joutuivat puolustamaan eduskunnan kyselytunnilla Kuopion nostamista eläinlääketieteellisen tiedekunnan uudeksi mahdolliseksi sijoituspaikaksi. Kokoomuksen Kaarina Dromberg kysyi Raskilta, miksi keskustelu tiedekunnan sijoituspaikasta on taas aloitettu, vaikka toistuvissa selvityksissä on tiedepoliittisilla perusteilla päädytty tiedekunnan pitämiseen Helsingissä.

Rask korosti, että toistaiseksi on päätetty vain, että tiedekunnan sijoituspaikasta tehdään selvitys, jossa vaihtoehtoina ovat Helsinki ja Kuopio. Muut vaihtoehdot, kuten keskustelussa mainittu Ypäjä eivät tule enää kysymykseen. Rask ja Lipponensaivat tiukkaa kritiikkiä myös omista riveistään. Espoolainen kansanedustaja Leena Luhtanen sanoi häpeävänsä SDP:n jäsenyyttä Raskin ja Lipposen puheiden vuoksi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.