Mainos

Eläinlääketieteellisen siirto mutkistuu entisestään

Päätös eläinlääketieteellisen tiedekunnan siirrosta on jälleen mutkistunut.

Helsinki vai Kuopio?

Hallitusryhmien puheenjohtajat päättivät illalla, että asia ratkaistaan huomisessa valtioneuvoston istunnossa. Opetusministeri Maija Rask ei kuitenkaan aioi tuoda asiaa huomiseen kokoukseen, koska hän haluaa ensin tietää Suomen ehdotuksen EU:n elintarvikeviraston sijoituspaikaksi. Se ratkeaa perjantaina EU:n ministerivaliokunnassa.

Ministeriryhmien vetäjät eivät päätöksensä jälkeen tienneet mitään Raskin kannasta. -Oho, huppis. Sille ei voi sitten mitään, kommentoi kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Sauli Niinistö lähtiessään iltakoulusta.

Suomen ehdokas elintarvikeviraston mahdolliseksi sijoittamispaikaksi ratkaistaan perjantaiaamuna EU:n ministerivaliokunnassa. Vaihtoehtoina ovat Helsinki, Kuopio ja Turku. Ennakkoon on pidetty "selvänä", että ehdokas on Helsinki. Viraston saaminen Suomeen kylläkin näyttää hyvin epätodennäköiseltä.

Sinänsä asiat eivät välttämättä liity yhteen. Eläinlääketieteellisen tiedekunnan ja elintarvikeviraston toiminnoilla on tosin yhtymäkohtia. Mukana voi olla myös aimo annos poliittista peliä. Kuopion kannattajat tiedekunta-asiassa saattaisivat toivoa Turun seudun ministereiltä suopeampaa kantaa Kuopion suuntaan.

Rask haluaisi, että tiedekunta siirretään Kuopioon. Toisena mahdollisuutena on, että tiedekunta siirretään Helsingin Hämeentieltä Viikkiin, jolloin se jäisi osaksi Helsingin yliopistoa. Helsingon yliopistossa vastustetaan kiivaasti tiedekunnan siirtoa Kuopioon. Myös hallituksessa ollaan kahta mieltä asiasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.