Mainos

Eläinlääkärillä ruuhkaa – lemmikeille helposti vakavia seurauksia jouluherkuista

Joulunaika on täynnä erilaisia houkutuksia lemmikkieläimille. Esimerkiksi koirille hengenvaarallisia ovat suklaa ja ksylitoli mutta myös pakettinarut ja kinkkuverkot voivat koitua lemmikkien kohtaloksi.

Joulunpyhinä eläinlääkärille päätyvät vain vakavimmat tapaukset, mutta joulun välipäivinä eläinlääkärien vastaanotot ruuhkautuvat potilaista, jotka ovat käyneet omine lupineen ihmisten joulupöydissä, roskakoreilla tai lahjapaketeilla

– Pahimmillaan kauhuskenaario on se, että esimerkiksi kissalla tämmöinen naru leikkaa ihan suolesta läpi, jolloin joudutaan tekemään isoja korjaavia kirurgisia operaatioita, kertoo eläinlääkäri Hanna-Leena Terhonen.

– Myös kinkkuverkko on hyvin vaarallinen, koska se aiheuttaa kanssa hyvin pahoja suolitukoksia ja ne on yleensä aina ihan kirurgisesti hoidettavia tapauksia

Juhlan kunniaksi lemmikeille myös tarjotaan helposti jouluherkkuja. Suklaan vaarat pääasiassa jo tunnetaan, mutta yllätyksiä voi kuitenkin tulla tavallisesta poikkeavassa ruokavaliossa, mikä näkyy joulun välipäivinä myös eläinlääkärin vastaanotolla.

– Ostetaan joku ihana luu, jota lemmikki ei yleensä syö ja siitä menee sitten vatsa sekaisin, Terhonen toteaa.

Marita Lepolan Minni-koira oli tullut eläinlääkärille poistamaan murtuneeseen polveen laitettua metallipinniä. Myös Minnille joulu aiheutti ylimääräisiä vatsanväänteitä.

– Tässä juuri eilen aamuna maisteltiin vähän joulukuusen havuja ja tänään on oksenneltu vähän vaahtoa ja havunneulasia, Lepola naurahtaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.