Mainos

Eläinlääkäri älähti turkistarhojen salakuvauksesta: Kuvaajat voivat levittää tauteja

Eläinlääkäri on älähtänyt salakuvauksesta, jota Oikeutta Eläimille -yhdistys on niiden tiloilla tehnyt. Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton (SKTL) eläinlääkärin mukaan kuvaajat ovat voineet levittää liikkuessaan tauteja tiloilta toisille.

Yhdistys on käynyt kuvaamassa vuosina 2011 ja 2012 hieman yli parillakymmenellä eri tilalla. Eläinlääkäri Heli Kallion mukaan kuvaukset rikkovat selkeästi tilojen tautisuojausta.

– Turkiseläimillä on tarttuvia tauteja. Onkin olemassa suuri riski, että kuvaajat levittävät tauteja tilojen välillä, Kallio sanoo tiedotteessa.

– Yksi nyt kuvatuista kohteista sijaitsee aivan sen tilan vieressä, jolla on todettu penikkatauti. Elinkeino on panostanut suuresti siihen, että tämä tauti on saatu rajoitettua vain yhdelle tilalle. Mikäli tällä tilalla on kuvattu, on olemassa selvä riski, että penikkatautia on levitetty myös muille kuvatuille tiloille.

Kallion mukaan ei ole mikään yllätys, että tiloilta löytyy sairaita eläimiä.

– Turkistiloilla eläinmäärät ovat suuria, tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia eläimiä. On itsestään selvää, että näin suuressa eläinmäärässä esiintyy myös yksittäisiä sairastuneita eläimiä. Ratkaisevaa on, että sairaat eläimet saavat tarvitsemansa hoidon. Eläimet, joihin hoito ei tehoa, lopetetaan, Kallio tähdentää.

Oikeutta Eläimille -yhdistys julkaisee tänään illalla kuvia ja videomateriaalia, joita se on kuvannut turkistarhoilla vuosina 2011 ja 2012. Myös MTV3 Uutiset julkaisee yhdistyksen kuvia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.