Mainos

Eläinaktivistit raivostuivat syöpäsairaalle pikku-matadorille: "Toivottavasti kuolisit"

Sosiaalinen media kuhisee pienelle pojalle kohdistettuja julmia vihakommentteja sen jälkeen, kun syöpäsairas poika sai toteuttaa unelmansa ja olla hetken ajan kuin härkätaistelija, kertoo The Local.

8-vuotias espanjalainen Adrián Hinojosa sairastaa Ewingin sarkoomaksi kutsuttua harvinaista luusyöpää. Hinojosa käy kemoterapiassa ja on haaveillut, että hän voisi jonain päivänä olla härkätaistelija.

Pieni poika pääsikin toteuttamaan haavensa, kun Valenciassa pidettiin hyväntekeväisyys-härkätaistelu, jossa kerättiin rahaa syöpäsairaille lapsille. Härkätaistelijat halusivat osoittaa pojalle kunnioituksensa ja nostivat hänet olkapäille kiertäessään areenaa. Poika heilutteli härkätaistelijan lakkia ja yleisö taputti.

– Tämä oli unelmieni täyttymys, Adrián iloitsi kokemuksen jälkeen.

Isä Eduardo Hinojosa kertoi espanjalaismedialle, että kokemus toi pojalle paljon voimia.

– Hänen unelmansa oli olla härkätaistelija ja tämä kokemus on antanut hänelle voimia ja vahvistanut taistelua syöpää vastaan.

Tyly reaktio sosiaalisessa mediassa

Kaikki eivät kuitenkaan olleet yhtä iloisia pikkupojan unelmien täyttymisestä. Härkätaistelua vastustavat eläinaktivistit kokivat tilanteen kuvottavana ja ovat hyökänneet poikaa vastaan sosiaalisessa mediassa.

– Mitä tästä pitäisi ajatella? En aio olla poliittisesti korrekti. Kuole, kuolisit jo. Sairas lapsi haluaa parantua, jotta hän voi tappaa viattoamia kasvissyöjiä, jotka myös haluavat elää. Haloo! Adrián, tulet kuolemaan, kirjoitti eräs härkätaisteluja vastustava Facebook-tilillä, joka on nyt suljettu.

– Mikä on tarpeettomampaa tuhlausta kuin Adriánin hoito. Syöpää sairastava lapsi haluaa härkätaistelijaksi ja leikata korvia, eräs puolestaan twiittasi viitaten palkintoon, jossa loistokkaan ottelun jälkeen matadori saa perinteisesti leikata härältä korvan.

Perhe aikoo ryhtyä oikeustoimiin

Perhe on ollut hämillään eläinaktivistien reaktioista ja aikoo ryhtyä oikeustoimiin inhottavia viestijöitä vastaan.

Sosiaalisessa mediassa osa on asettunut pikkupojan puolelle hashtagilla #AdriánTeVasaCurar eli Adrián, tulet paranemaan. Myös Espanjan poliisi on osoittanut Twitterissä tukensa pojalle:

– Toivomus siitä, että lapsi kuolisi on halpamaista ja voi olla jopa rikos. Olemme kanssasi. Tulet voittamaan tämän taistelun!

Härkätaistelijoiden yhteisö on osoittanut pojalle tukensa ja tuomitsee elänioikeuksien ajamisen sairaan lapsen kustannuksella. 

– Halusimme vain osoittaa kunnioituksemme lapselle, jolla on nyt vaikeuksia ja hänen perheelle, jotka haluavat auttaa poikaa elävöittämään unelmiaan, yhteisö kommentoi.

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, jolloin eläinaktivistit reagoivat näin voimakkaasti. Heinäkuussa aktivistit suorastaan mässäilivät tiedolla siitä, että härkätaistelija Victor Barrio kuoli ottelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.