Mainos

Eläinaktivistit määrättiin matkustuskieltoon Karttulassa

Parikymmentä nuorta eläinaktivistia on asetettu matkustuskieltoon Karttulassa. Nuoret yrittivät tunkeutua puolen yön aikaan koe-eläinkeskukseen, missä heitä oli vastassa vartiointihenkilökuntaa.

Noin 20 eläinaktivistia on asetettu matkustuskieltoon Karttulassa. Suonenjoen ja Kuopion poliisit ottivat lauantain vastaisena yönä 20 aktivistia kiinni Kuopion yliopiston valtakunnallisesta koe-eläinkeskuksesta ja sen edustalta.
-Matkustuskielto tarkoittaa sitä, että he eivät saa liikkua Karttulan kunnan alueella eivätkä koe-eläinkeskuksen lähistöllä, tutkinnanjohtaja Hannu Hirvonen kertoo.

Aktivistit otettiin kiinni mielenosoitusta varten pystytetyltä leiriltä. He ovat syntyneet vuosina 1973-1986. Kiinniotetut joutuivat viettämään yönsä poliisin huostassa. Viimeiset eläinaktivistit laskettiin vapaaksi eilisiltana.

Suonenjoen poliisin mukaan eläinaktivistit yrittivät tunkeutua puolen yön aikaan koe-eläinkeskukseen, missä heitä oli vastassa vartiointihenkilökuntaa. Aktivistien toimia koe-eläinkeskuksessa tutkitaan törkeänä julkisrauhan rikkomisena sekä omaisuuden rikkomisena.

Hirvosen mukaan matkustuskielto on lievä pakkokeino. Toimintaa koe-eläinkeskuksen ympäristössä seurataan, ja vastaavien häiriöiden jatkuessa kiinniotettuja voidaan esittää vangittaviksi.

Koe-eläinkeskuksen vartiointia on tehostettu. Sen edustalla pidettiin mielenosoitus jälleen tänäaamuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.