Mainos

Eläinaktivistijutun pääkäsittely keskeytettiin

Laajan eläinaktivistijutun pääkäsittely alkoi takkuillen Kuopion käräjäoikeudessa. Avauspäivänä esillä oli kaksi turkistarhaiskua, jotka tapahtuivat Pohjanmaalla syksyllä 1997. Oikeus joutui kuitenkin keskeyttämään istunnon puolen päivän jälkeen, koska pääsyytetty, 21-vuotias nainen ei saapunut oikeuteen.

Naista syytetään avunannosta törkeään vahingontekoon. Iskujen varsinaisia tekijöitä ei ole saatu kiinni. Nainen vuokrasi auton, jota syyttäjän mukaan käytettiin iskuissa. Kettujen ja minkkien vapaaksi päästämisestä aiheutui tarhaajille yli 100 000 markan vahingot.

Naista syytetään myöhemmin tällä viikolla myös koe-eläinkoirien varastamisesta Karttulassa. Kuopion kihlakunnansyyttäjä Veli-Matti Heiskanen vaatii hänelle ehdotonta vankeusrangaistusta. Oikeudessa ehdittiin aamupäivällä käsitellä turkistarhojen ja vakuutusyhtiön vaatimukset. Naista avustava asianajaja Heikki Salo kiisti syytteet kokonaan.

Käräjäoikeus määräsi, että vastaaja on tuotava oikeuteen perjantaiksi. Muutoin oikeuskäsittely jatkuu tiistaina, jolloin esillä on Kuhmossa sattunut turkistarhan häirintätapaus. Loppuviikosta vuorossa on koe-eläinten varkaus ja koirien kätkeminen. Jutuissa on yhteensä 12 syytettyä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.