Mainos

Eläinaktivistien tarkoitus lopettaa tarhaus Suomesta

Orimattilan turkistarhaiskun taustoista saatiin uutta tietoa keskiviikkona, kun eläinaktivistit kertoivat itse motiiveistaan Kouvolan hovioikeudessa.

Joni Purmosen ja Marja Salosen mukaan päämääränä oli ja on saada Markku Kuisma ja muut tarhurit luopumaan turkistarhauksesta, koska elinkeino ei kestä eläinsuojelullisesti kriittistä tarkastelua. Viiden hengen kaveriporukka oli muutaman päivän aikana suunnitellut iskuaan, joka toteutettiin itsenäisyyspäivän yönä 1997.

Purmonen ja Salonen tunnistivat nyt omikseen mm. hennapullot ja kommandopipon, jotka poliisi löysi ryhmän vuokraamasta henkilöautosta. Eläinaktivistit pysyivät tiukasti näkemyksessään, että turkistarhaaja Markku Kuisma ampui heitä kohti useamman kerran. Kuisma sanoo edelleen ampuneensa vain yhden laukauksen ja tähdänneensä sillä muista erillään juossutta jalkoihin 60-70 metrin päässä tiellä. Kuisma oletti ampumahetkellä, että hän tähtäili vain yhtä henkilöä. Hänelle oli yllätys kuulla poliisilta, että muihinkin oli osunut. Kuisma toi uutena esiin sellaisen mahdollisuuden, että pellolle olisi pudonnut hauleja hänen ilmaan ampumistaan varoituslaukauksista.

Markku Kuismalle oli tärkeätä saada tekijät kiinni, sillä velkarahalla perustettu turkistarha ei ilmeisesti olisi enää kestänyt uusia iskuja.
-Uhkauskirjeen jälkeen en uskaltanut lähteä ulos ilman haulikkoa, jos tarhan vartiointilaitteet hälyttivät. Olin asentanut ne toisen iskun jälkeen.

Kouvolan hovioikeus kuulee huomenna loput syytetyistä ja samalla asianomistajista. Aikataulun mukaan loppukeskustelu on ylihuomenna ja ratkaisu annetaan kuukauden kuluessa. Kaikki osapuolet ovat valittaneet hoviin Orimattilan käräjäoikeuden tammikuisesta ratkaisusta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.