Mainos

Eläinaktivistien kiristyssyyte nurin

Käräjäoikeuden mukaan kiristyksen tunnusmerkit eivät täyttyneet.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi kuuden eläinaktivistin saamat syytteet kiristyksen yrityksestä. Sen sijaan heidät tuomittiin vaateyrittäjä Pekka Halosen kotirauhan rikkomisesta ja kunnianloukkauksesta 60 päiväsakkoon.

Syyttäjän mukaan aktivistit olivat yrittäneet toistuvilla mielenosoituksilla pakottaa Halosen vaateliikkeen luopumaan turkissomisteiden myynnistä.

Käräjäoikeus katsoi, että kyse ei ollut kiristyksen yrityksestä, koska aktivistit eivät pyrkineet saamaan mitään taloudellista etua itselleen. Rikoksen tunnusmerkistö ei täyttynyt.

Käräjäoikeus tuomitsi aktivistit kotirauhan rikkomisesta sakkoihin, koska vaateliikkeen toimitusjohtajan kodin edustalla osoitettiin kovaäänisesti mieltä kymmeniä kertoja kesästä 2005 tammikuuhun 2006.

Mielenosoituksia on ollut sen jälkeenkin, mutta niitä syyte ei koskenut.

Aktivistit tuomittiin myös kunnianloukkauksesta, koska huudoissa Pekka Halosta nimitettiin mm. eläinrääkkääjäksi ja murhaajaksi. Oikeus katsoi, että tarkoitus oli pikemminkin loukata Halosta kuin arvostella vaateliikettä.

Tuomitut määrättiin maksamaan 5000 euroa Haloselle vahingonkorvausta, koska tämä oli joutunut palkkaamaan vartiointiliikkeen. He joutuvat maksamaan myös noin 10 000 euroa Halosen oikeudenkäyntikuluja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.